Magyar György a fideszes trollokról

HírKlikk 2021. május 18. 10:03 2021. máj. 18. 10:03

A hétvégén jelent meg Mérő László matematikus, az ellenzéki előválasztással kapcsolatban írt cikke, amiben azon aggodalmának adott hangot, hogy százezer fideszes troll meg tudná hekkelni az ellenzéki előválasztást annak érdekében, hogy a kormánypártoknak megfelelő riválist kapjon Orbán Viktor az összellenzéki miniszterelnökjelölti választáson.

Magyar György – aki a matematikus osztálytársa volt – a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában úgy vélte, hogy valóban megvan a matematikai esélyese egy ilyen kísérletnek, de gyakorlatban azért nincs, mert nincs a jelöltek közt olyan, aki ne lenne jó választás. Csak ezért felesleges energiapazarlás volna százezer trollt mozgósítani. Online előválasztás során regisztráció kell, ami máris egy nagyon erős szűrő.

Azt is hozzátette, hogy minél többen vesznek részt az ellenzéki előválasztáson, annál kevésbé tudnak a trollok bezavarni annak kimenetelébe. „Egy esküvőn észre lehet venni, ha valaki beállt" – mondta hozzátéve, hogy szerinte kevés fideszes vállalná, hogy akár trollkodás szándékával részt vegyen az ellenzék tevékenységében.

Magyar György azt is elmondta, hogy jó ötletnek tartja a Karácsony Gergely által indított 99 Mozgalmat. 

Forrás: Klubrádió