Magyar Péter lehet a magyar Berlusconi?

HírKlikk 2024. április 14. 16:30 2024. ápr. 14. 16:30

Sok hasonló eset van, Japánban, Mexikóban vagy Olaszországban, mint ami jelenleg zajlik a hazai politikában – erről beszélt a Klikk TV Szempontok című műsorában Rajnai Gergely.

A Méltányosság Politikaelemző Központ kutatója elmondta: Olaszországban a II. világháború után egy párt uralkodott 50 évig, majd jött Berlusconi, aki „Magyar Péter figuraként érkezett” a politikába, új, tiszta erőt ígért a „korrupt maffiával összefonódott” kormánypárt helyett. A sikeres kommunikációnak köszönhetően nem csak a kereszténydemokrata párt tűnt el az olasz politikából, hanem az ellenzéke is, az egész olasz politikai elit gyakorlatilag két év alatt teljesen kicserélődött a régi pártokról az új pártokra. 

„Szerintem ezeket a példákat látják ott a Karmelitában vagy bárhol máshol is a Fideszen belül. És amikor ezeket látják, akkor a Magyar Péter-jelenségen látják, hogy ha ez a számukra legrosszabb forgatókönyvbe megy, akkor ezzel tényleg mindenkit vihet magával” – mondta Rajnai, hozzátéve, hogy nem azt állítja, ez napokon belül fog megtörténni, de szerinte ez is benne van a pakliban. 

A teljes adás itt tekinthető meg:

Forrás: Hírklikk