Magyar Péter: megdőlt a teória, nem jött létre a nagykoalíció Budapesten

HírKlikk 2024. október 4. 20:00 2024. okt. 4. 20:00

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén megdőlt a teória, nem jött létre sem a Fidesz-Tisza, sem a Karácsony Gergely-Tisza Párt nagykoalíció – jelentette ki Magyar Péter, a pénteki közgyűlés után tartott, online is követhető sajtótájékoztatón.

A Tisza Párt elnöke úgy fogalmazott: pártja annak alapján döntött az előterjesztésekről, hogy mi szolgálja Budapest érdekeit. A jövőben is így fogunk tenni – mondta. Hozzátette, munkájukkal cáfolták azokat a nyilatkozatokat, amelyek szerint a Tisza Párt nem akar felelősséget vállalni.

A szervezeti és működési szabályzatról (szmsz) szóló döntés elnapolásával kapcsolatban úgy fogalmazott: pártokon átívelő egyetértés alakult ki arról, hogy a közgyűlésnek valós jogosítványokat kell kapnia.

Ordas Eszter, a Tisza Párt fővárosi frakcióvezetője azt mondta, hogy a képviselőcsoport minden tagja vállalt bizottsági munkát. Ő is azt hangsúlyozta, hogy ez is a felelősségvállalást jelzi. Hozzátette, hogy főpolgármester-helyettest állítani nem az ő dolguk, hanem a főpolgármesteré.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom