Magyarázatot követel a Margit Kórház főigazgatójának azonnali felmentése miatt a Párbeszéd

HírKlikk 2020. január 24. 17:53 2020. jan. 24. 17:53

„A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója indoklás nélküli, azonnali felmentését. A Párbeszéd választ követel Kásler Miklós minisztertől az elbocsátás pontos okáról" – olvasható a párt közleményében.

„A Párbeszédet az elbocsátásról kórházi dolgozók értesítették, akiktől a főigazgató levélben búcsúzott. A párt meggyőződése szerint, a Szent Margit Kórház esetében egyértelmű politikai tisztogatásról van szó, hiszen az óbudai egészségügyi intézmény az egyik legjobban működő kórház Budapesten.

A Margit Kórház 2017 végéig azon kevés kórházak egyike volt például, amelyik nem halmozott fel egyetlen fillér adósságot sem, és botrányoktól mentesen működött. Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselőjeként felszólítjuk Kásler Miklóst, hogy azonnal adjon választ a kialakult helyzetre, és pontosan indokolja meg, mi vezetett a főigazgató hirtelen eltávolításához.

Meglehetősen aggasztó hír az is, hogy a minisztérium Szentes Tamás korábbi tisztifőorvost nézte ki új vezetőnek, aki az ÁNTSZ élén korábban tétlenül nézte végig az intézmény szétverését. Jogos a félelem, hogy a Margit Kórház is hasonló sorsra juthat.

Végül pedig szeretnénk megköszönni dr. Badacsonyi Szabolcs a kórházért és a betegekért végzett áldozatos munkáját." – zárja közleményét a párt.