Magyarország az „aranyvízum" programok éllovasa

HírKlikk 2024. szeptember 23. 18:20 2024. szept. 23. 18:20

Magyarország, Görögország, Olaszország, az Egyesült Arab Emírségek és a karibi térség országai – sorrendben ezek az államok vonzzák a legtöbb gazdag külföldi bevándorlót az úgynevezett aranyvízum programok keretében – mondta el a Business Insider-nek Armand Arton, akinek a cége kormányoknak és magánszemélyeknek ad tanácsot az ilyen programok lehetőségeiről.

A cégtulajdonos az amerikai gazdasági lapnak kifejtette: amikor mintegy 20 éve elkezdte ezt a munkát, még az volt az uralkodó nézet, hogy keletről akarnak az emberek nyugatra jönni. De az utóbbi években minden irányba zajlik ez a migráció. Például a Covid-járvány egyik következménye az volt, hogy amerikai befektetők nem tudtak beutazni Európába, és ezért most európai tartózkodási helyet keresnek, az idén pedig Franciaországiból és Nagy-Britanniából akarja számos milliomos áthelyezni a lakhelyét.

Magyarországról Arton azt mondta: „Itt 2013-ban indult egy program, amely állampolgárságot kínált államkötvényekbe való befektetések fejében, és az összegek öt év utáni visszafizetését ígérte. Most újraindult a program, egy további súlyponttal, az ingatlanvásárlással. Ez tartózkodási engedélyt kínál, amelyet tíz év elteltével meglehet hosszabbítani. Budapest más országoktól eltérően bátorítja az embereket, hogy ingatlanokba fektessenek be. Az ingatlanok viszonylag jó ár-érték arányban vannak, ami jó lehetőségeket nyújt a befektetőknek, és Magyarországon stabil a politikai ökorendszer is. Más államok nem váltottak ilyen gyorsan. Magyarországon lehet útlevelet kérni, de ehhez nyolc évig Magyarországon kell tartózkodni, és nyelvvizsgát kell tenni”.

Hozzátette: Mivel Magyarország most indította újra a programot, nagy figyelem irányul rá, de az utóbbi időben több emberrel találkozott, akik inkább Görögországban fektetnek be.

Végül rámutatott: az utóbbi időben több ország lezárta az ilyen jellegű programokat, sőt, többet zárnak le, mint amennyit indítanak, pedig az érdeklődés folyamatosan nő. 
A programok egyre inkább korlátozottak és egyre drágábbak, ezért azoknak, akik ilyesmire készülnek, és ezt megengedhetik maguknak, azt javasolja, hogy most lépjenek, mielőtt az eljárások még nehezebbé válnak.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom