Magyarország hadserege az 54. legerősebb a világon

HírKlikk 2024. július 14. 10:40 2024. júl. 14. 10:40

Magyarországnak van az 54. legerősebb hadserege – derül ki a Global Firepower évente megjelenő  világranglistából. Ez megegyezik az előző évben a világ 145 országának hadserege között elfoglalt helyével. A helyezést egy összesen hatvannál is több tényező alapján állítják össze, évente

Megjelent a világ hadseregeinek az idei erő-rangsora a Global Firepower oldalon – szúrta ki az Új Szó. Az értékelés során például szempont az adott hadsereg teljes létszáma, az ország védelmi költségvetése, illetve az állam hadiipari képessége. Emellett a földrajzi adottságok és az ásványkincsek elérhetősége szintén befolyásoló faktoroknak számítottak, és pluszpontokat osztottak azoknak az országoknak, amelyek rendelkeznek atomfegyverekkel.

Nem meglepő módon, idén is az Egyesült Államok végzett az első helyen, második Oroszország lett. A harmadik helyen Kína zárt, negyedik India, míg ötödik Dél-Korea lett. Hatodik pozícióban található az Egyesült Királyság, majd Japán, Törökország, Pakisztán és Olaszország következik. Izraelnek van a világ 17., Ukrajnának pedig a 18. legerősebb hadserege.

Magyarország  – az előző évhez hasonlóan – ezúttal is az 54. a listán. A térségből megelőz minket Lengyelország (21.), Csehország (46.) és Románia (47.), mögöttünk található Szerbia (56.),  Bulgária (62.), Horvátország (66.), Szlovákia (69.) és Ausztria (71.)



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom