Magyarországon a legrosszabb az oktatás helyzetének megítélése

HírKlikk 2023. szeptember 5. 17:45 2023. szept. 5. 17:45

A magyarok több mint háromnegyede senkinek sem javasolná, hogy a tanári pályát válassza egy most készült felmérés szerint. A Szonda Ipsos 29 országban készített nyár közepi kutatása szerint nálunk a legrosszabb a tanári pályát vonzónak találók köre, ahogy sereghajtók vagyunk az oktatási helyzetünk megítélésében is.

„A magyar oktatási rendszert mindössze a megkérdezettek nyolc százaléka értékelte jóra, a magyarok kétharmada elégedetlen vele. A leggyakrabban emlegetett problémák az elavult tanterv, a finanszírozás hiánya és a politikai-ideológiai elfogultság” – összegezte a június 23-július 7. között, 29 országban összesen 23 248 személy megkérdezésével készült reprezentatív kutatás eredményét a 444.

Kutatás szerint a világban átlagosan 43 százalékban ajánlanák a tanári pályát, és 45 százalékban nem. Nálunk ezzel szemben ez a szám 16 és 76 százalék. 8 százalékos „elégedettségi” szintünkkel is az utolsó helyet foglaljuk el a megkérdezett országok körében. Az összesített adatok az alábbi oldalon olvashatók el.

Forrás: 444.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom