Már a Fidesznek is sok amit Pócs János művelt

Márkus 2019. március 25. 06:00 2019. márc. 25. 06:00

A Fidesznek is kínos Pócs János videója, közleményben magyarázkodnak képviselőjük hülyesége miatt.

A Hírklikk is bemutatta azt a videót, amin Pócs János fideszes képviselő azzal fenyegeti egyik alkalmazottját, aki egy kazánban ül, hogy betüzeli, amiért rosszat tett.

A videót pénteken a Herbal Reality Youtube csatorna publikálta. A 2008-ban készült felvételen a kazánban ülő férfi elmondja, hogy azért került oda, mert „megivott egy fél decit”. Majd Pócs azt mondja, itt égeti el a cigányokat, akikre haragszik. Végül meggyújt egy papírt, majd rácsukja a kazán ajtaját az ordibáló férfira.

Pócs a 444.hu-nak azt mondta, hogy a férfi, aki azóta meghalt, a barátja volt és az ő kérésére készült a felvétel.  

Mindezt megerősítette az RTL Híradójának kérdésére is, mondván bárcsak most is elkészíthetné a felvételt. Amikor az újságíró azt kérdezte Pócstól, hogy szerinte ízléses-e a videó, a képviselő köszönés nélkül lerakta a telefont.

Budai Lóránt, Jászapáti jobbikos önkormányzati képviselője szerint Pócs méltatlanná vált a tisztségére.

Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke közösségi oldalán ezt írta: „Íme a keresztény fideszes politikusok. Pócs János azonnal adja vissza parlamenti mandátumát, és húzzon el a közéletből!”

Pócs videója már a Fidesznek is kellemetlen, ami abból szűrhető le, hogy képesek voltak olyan közleményt kiadni, amelyben sem Sorosról, sem a migránsokról nem volt szó. A párt szerint még ha baráti viccelődésnek szánták is, a videó nem szerencsés, mert félreértésekre adhat okot.