Már a negyedik kínai egyetemmel kötöttek megállapodást a győriek

HírKlikk 2024. június 17. 06:15 2024. jún. 17. 06:15

Nemzetközi kapcsolatainak erősítéseként a kínai Yantai Egyetem delegációját fogadta a győri Széchenyi István Egyetem nemrégiben.

A Széchenyi István Egyetem nemzetköziesítése 2016-ban a Stipendium Hungaricum felsőoktatási ösztöndíjprogrammal kezdődött, majd 2018-tól az önköltséges hallgatók fogadásával tovább erősödött. Az intézmény számára – a magyar gazdaságpolitikai törekvésekkel összhangban – a Kína felé történő nyitás kiemelt fontosságú – írja a Kisalföld

A Jiaxingi Egyetemmel közös építőmérnök kettős képzés mellett nemrégiben a Shandong Jiatong Egyetemmel, illetve a Sanghaji Nemzetközi Üzleti és Közgazdasági Egyetemmel fűzte szorosabbra kapcsolatait, a napokban pedig a Yantai Egyetem delegációját fogadta. A felek megállapodást is aláírtak, amelyben a jövőbeli partnerség mellett kötelezik el magukat.

A Sárga-tenger partján fekvő Santung tartomány felsőoktatási intézményének küldöttségét a Széchenyi Egyetem részéről Orosz-Barczi Réka, a Nemzetközi Programok és Alumni Központ Kína-specialista munkatársa fogadta, aki anyanyelvükön köszöntötte a vendégeket, majd bemutatta az intézményt. 

A Széchenyi István Egyetem elődjét 1968-ban alapították, az intézmény 2002-ben nyerte el az egyetemi rangot. Mára 14 ezernél is több fiatal tanul az egyetemen, amely Győr mellett Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten kínál képzéseket.

A kínai Yantai Egyetem képviseletében Feng Suling elnökhelyettes köszöntő szavait Zhang Xijun, az intézmény fenntartható technológiai tanszékének tanácsigazgatója tolmácsolta. 

„Legújabb, közvetlen a tengerparton található campusunk tavaly nyílt meg: négy karunk tanulói vették birtokba az épületeket, ahol nyolcezren folytatnak tanulmányokat. A központi campuson további 22 ezer hallgatónk van, így összesen 30 ezer fiatal jár a Yantai Egyetemre” – összegezte Zhang Xijun. 

Forrás: Kisalföld


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom