Már a turisztikai ügynökség pénzosztója is a járványhelyzettel takaródzik

Zutyu 2021. március 13. 14:25 2021. márc. 13. 14:25

Tavalyi hír volt, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Hunguest Hotels-lánc 17 milliárdos támogatást kapott szállodái felújítására, arról azonban nem volt hír, milyen feltételekkel kapták a gigatámogatást. De egyelőre nem is lesz, mert vírus van.

Százmilliárdos összeget szórt ki a turizmusfejlesztés címén tavaly a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., a Magyar Turisztikai Ügynökség pénzkifizető helye. A legnagyobb nyertese a projektnek a Mészáros-család tulajdonában álló Hunguest Hotels szállodalánc volt, amelyik 17,7 milliárd forintot kapott szállodái felújítására. De hogy milyen feltételekkel, arról nem szóltak a hírek, pedig érdekes lehet a NER, hogyan papíroz le egy ilyen pénzkihelyezést.

Megpróbáltuk először  Magyar Turisztikai Ügynökségnél kikérni a Hunguest pályázatát, a támogatási szerződést, illetve a fizetési ütemezésről szóló dokumentumokat, de a cég jelezte, náluk ilyen pályázat nincs. Ami való igaz, hiszen a pályázat a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-nél van, most tőlük próbáltunk meg informálódni.

És láss csodát, nem válaszoltak érdemben 15 napon belül, csak közölték a járványhelyzet miatt kérésünket 45 nap alatt tudják teljesíteni. Egészen pontosan arra a gumiparagrafusra hivatkozva kértek még harminc napot, mely szerint a közfeladatot ellátó szerv a járvány elleni védekezését akadályozná, ha időben reagált volna a kérdéseinkre. Ezért plusz kérdést nyújtottunk be számukra, hogy megtudjuk, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. milyen módon veszi ki a részét a járvány elleni védekezésből.