Már képzik a honvédségi gépjárműoktatókat

HírKlikk 2024. július 4. 09:15 2024. júl. 4. 09:15

A magyar kormány korábbi döntései alapján, az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolásoknak a „B" kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ- és az egészségügyi oktatást tartalmazza. A Magyar Honvédség a gyakorlati képzést támogatja, és a kiválasztott intézményekkel kötött együttműködési megállapodás alapján, már ősszel elindítja a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamokat – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

Azt írták, a projekthez kapcsolódó pilotprogramban folyamatban van a kijelöltek szakoktatói képzése, amelyet a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján, a KTI Nonprofit Kft. tart.

A szakoktatói képzésben a Magyar Honvédség állományába tartozó katonák vehetnek részt, amennyiben betöltötték 23. életévüket, középiskolai érettségivel, valamint legalább két éve érvényes „B" kategóriás vezetői engedéllyel és egészségügyi alkalmassági vizsgával rendelkeznek – ismertette a szaktárca.

Hozzátették: a tervek szerint a képzés a képesítő vizsgákkal együtt augusztus hónapban lezárul.

Tudatták azt is, hogy a diákok képzése a Magyar Honvédség és a középiskolák együttműködési megállapodása alapján valósul meg.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom