Már „lincshangulat" van a védettségi igazolványok miatt a háziorvosoknál

HírKlikk 2021. május 8. 16:30 2021. máj. 8. 16:30

A háziorvosoknak azonban nincs rálátásuk arra, hogy az okmány kiállításának folyamata éppen hol tart.

Valóságos rohammal szembesülnek a háziorvosok és asszisztenseik: azok a betegeik hívogatják őket, akik oltást kaptak, de oltást igazoló kártyát nem – írja a 24.hu, amely szerint sokan vannak, akik hónapok óta várják védettségi igazolványukat. A felháborodást tovább fokozza, hogy egyesek az első oltást követő hetedik napon már kézhez kapják az igazolásukat.

Azonban hiába mennek a türelmetlen tömegek a háziorvosokhoz, ugyanis ők nem tudják nyomon követni, hol tart az okmány kiállításának folyamata.

„Már így is rátukmáltak a háziorvosokra minden munkát, éjjel-nappal dolgozunk, oltunk február óta, még hétvégén is. Most a nyakunkba varrják ezt is, hogy ha a beteg nem kapta meg az igazolványát, akkor az azért lehet, mert a háziorvos nem töltötte fel a rendszerbe az adatait” – idézte a portál az egyik budai háziorvosi rendelő munkatársát. „Épp az imént hívott megint egy beteg. Az okmányirodából küldték el, azt mondták neki, hogy nálunk reklamáljon, mert nincs a rendszerben. Mi megnéztük, és láttuk, hogy fel van töltve a nevéhez minden adat. Folyamatosan küldik hozzánk a felháborodott embereket, már lincshangulat van” – mesélte.

Az sem segíti a háziorvosokat, hogy a múlt héten Gulyás Gergely miniszter és Müller Cecília országos tiszti főorvos azt mondta, hogy aki nem kapott védettségi igazolványt, az forduljon a háziorvosához.

Forrás: 24.hu