Már nem sokáig lehet olcsó jegyekkel utazni az Adriára

HírKlikk 2024. május 19. 18:45 2024. máj. 19. 18:45

Már a jegyek fele elkelt a június 18-tól szeptember végéig közlekedő Adria InterCitykre. A MÁV figyelmeztet: még időben foglalja le a helyét, aki idén nyáron vonattal utazna az Adriára.

A MÁV-START egyik legnépszerűbb éjszakai járata, az Adria InterCity olyan közkedveltté vált az elmúlt években, hogy idén két hónappal az elővételi jegyértékesítés indulása után már közel 7 ezer jegy fogyott el, amely a tavalyi összes jegyeladás, azaz a közel 14 ezer jegy felét teszi ki – írta a MÁV közleményére hivatkozva az Economx.hu.

A június 18. és július vége között induló Adria IC-k foglaltsága a fekvőhelyes részben 90 százalék körüli, míg a hálókocsiknál ez az arány 65 százalékos. A kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel a MÁV-START úgy döntött, hogy már a június 18-i indulástól tervezi plusz fekvőhelyes kocsi beállítását. A horvát tengerpartot Budapesttel összekötő járat szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik háló-, fekvőhelyes és étkezőkocsival. Azok, akik a nyáron vonattal utaznának az Adriára, augusztusra vagy szeptemberre még akár kedvezményes jegyeket is találnak – írja a  MÁV.

AMÁV-START ezen túl az idén is közlekedteti a Retró Istria expresszvonatot, amely Budapest és Koper, illetve Rijeka (Fiume) között közlekedik június 28-tól augusztus 31-ig naponta, mindkét célállomásra ülő-, fekvőhelyes és hálókocsival.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom