Máris lemondott egy Fidesz által támogatott polgármester

HírKlikk 2019. október 22. 19:27 2019. okt. 22. 19:27

A Somogy megyei Pogányszentpéteren máris lemondott a frissen megválasztott polgármester - írja az Index. Flinger Tamás, aki a Fidesz-KDNP támogatásával indult az önkormányzati választáson a Facebookon jelentette be, hogy távozik. Azzal indokolta a lépését, hogy a testület és ő másképp gondolkodnak.

A poszt szerint az alakuló testületi ülésen a tiszteletdíj miatt alakult ki konfliktus: Flinger erre az évre nem támogatta a képviselői tiszteletdíjakat, míg cserébe a testület nem támogatta a polgármesterét. Mint írta,

elvárták volna, hogy a munkahelyem 6 vagy 4 órás munkaviszonya mellett, ingyen dolgozzak.

A bejelentésre az egyik képviselő reagált. Bogdán Zoltán szerint Flinger havi 198 ezer forintos fizetést és 30-40 ezer forintnyi kiegészítő pénzt (útiköltség, telefon, stb.) akart magának megszavaztatni, - úgy, hogy az eredeti állását is megtartotta volna - amit a testület nem szavazott meg. Bogdán szerint a képviselők ezzel szemben lemondtak a havi 40 ezres tiszeteletdíjukról.

A településen ketten indultak a polgármesteri posztért, Kapusi László és Flinger Tamás. A választást Flinger nyerte mindössze 16 vokssal többet szerezve.