Márki-Zay: a kormányzati propaganda zavarja meg a választók érzékeit

HírKlikk 2022. január 22. 19:00 2022. jan. 22. 19:00

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint „az óriási állami pénzköltések, a mindenhonnan ömlő kormányzati propaganda csalja meg a választók érzékeit”, ezért számítanak sokan a Fidesz győzelmére.

„Miközben a közvélemény-kutatások a mi előnyünket mérik, az emberek többsége mégis Fidesz győzelemre számít” – kezdi Facebook-bejegyzését Márki-Zay Péter, aki szerint a kormányzati propaganda zavarja meg a választók érzékeit.

Az ellenzéki miniszterelnök szolgál egy másik magyarázattal is a jelenségre:

„a Fidesz krumpliosztással, buszoztatással, tömeges átjelentkezéssel, szavazatvásárlással, próbál majd szavazatokat szerezni”.

„Ismerjük Orbán gonoszságát és elszántságát, ebben is van logika” – teszi hozzá.

Márki-Zay Péter azonban kiemeli, hogy bár szerinte a „Fidesz ellőtte a puskaporát” és az „Európai Parlamentben 60 képviselő sürgeti a tavaszi országgyűlési választások fokozott ellenőrzését” és az ellenzékiek is ott lesznek minden szavazókörzetben, de „a választás így sem lesz kiegyenlített, hiszen hatalmas anyagi előnnyel rendelkezik a Fidesz, a közmédia jogellenesen működik, és a választás szabályait magukra szabták”.

„Ez nem igazságos verseny, hanem a jogainkért, az életünkért folyó küzdelem. De többen vagyunk, igazunk van, és el fogunk indulni felfelé!” – zárja sorait Márki-Zay.

Forrás: Facebook