Márki-Zay: nem a visszavonulásomat jelentettem be

HírKlikk 2018. október 8. 09:08 2018. okt. 8. 09:08

Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy nem visszavonulásomat jelentettem be, hanem legális lehetőséget ajánlottam Hódmezővásárhely fideszes képviselő-testületi többségének arra, hogy amennyiben nem kívánnak velem, azaz a független, esetlegesen ellenzéki polgármesterrel együtt dolgozni a következő egy évben, akkor oszlassa fel magát – tette egyértelművé vasárnap esti videóbejelentkezésében Márki-Zay Péter.

Márki-Zay azt mondta: „természetesen kitartok Hódmezővásárhely, továbbá Magyarország mellett”, magyarán nem vonul vissza, de szeretné végre megméretni azt, hogy a korrupt fideszes zsarolás a vásárhelyiek körében is sikerre jutott-e, vagy a tisztességes munkának van foganatja.

A független vásárhelyi polgármester szerint a helyi Fidesz nem a lakosok érdekeit nézi, amikor megakadályozza a város gyarapodását, s lényegében ellehetetleníti a működést. Éppen ezért azt javasolja, hogy a soron következő októberi képviselő-testületi ülésen a fideszes többség kezdeményezze az önkormányzat feloszlatását, így időközi képviselő-testületi és polgármester-választást lehetne tartani Hódmezővásárhelyen.

Mivel a hatályos törvények szerint jövő októberben lesz a soron következő, rendes helyhatósági választás, egy későbbi időpontban erre már nem kerülhetne sor. Márki-Zay szerint azonban a fideszeseknek el kell dönteniük: a város ellehetetlenítésén, a vásárhelyiek megzsarolásán dolgoznak tovább – ahogyan az elmúlt hét hónapban, vagy a vásros érdekében. Ha előbbi, akkor most egy kampányban még egyszer, utoljára mindent bevethetnek.