Márki-Zay: olyan Magyarországot szeretnénk, ahol a fideszes politikusok is vállalhatják homoszexualitásukat

HírKlikk 2021. június 14. 17:55 2021. jún. 14. 17:55

Kedden szavaznak a parlamentben a pedofil-ellenes törvényről, amelyben a Fidesz össze akarja mosni a pedofíliát a homoszexualitással. Már több civil is tiltakozott a törvénytervezet ellen, hogy az országgyűlés ne támogassa „az orosz mintájú támadást a szólásszabadság és gyermekjogok ellen". Márki-Zay Péter is megszólalt a törvénytervezet ügyében.

Facebook posztban tette közzé gondolatait. A bejegyzés elején leszögezte, hogy az elképzelés eredeti szándékával kapcsolatban egyetért a kormánnyal: „Nekünk természetesen mindig ki kell állnunk a pedofilok és az aberráció ellen."

A homoszexualitással kapcsolatos új szabályozások viszont elfogadhatatlanok. „De mindig ki kell állnunk azok mellett, akiknek más a szexuális orientációjuk, hiszen őket is a Jóisten teremtette, nekik ugyanolyan jogaik vannak ezen a világon, mint a heteroszexuálisoknak" – folytatta posztjában Márki-Zay.

„Mi egy olyan Magyarországot szeretnénk, ahol a fideszes politikusok is vállalhatják homoszexualitásukat, hiszen ebben semmi szégyellnivaló nincsen" – zárta bejegyzését a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje.