Matolcsy Ádám luxusvillát bérelt Dubaj pálmafa alakú szigetén

HírKlikk 2024. október 3. 10:20 2024. okt. 3. 10:20

A Magyar Nemzeti Bank elnökének a fia egy nagyon drága luxusvillát bérel az Egyesült Arab Emirátusokban, Dubaj pálmafa alakú szigetén.

Matolcsy Ádám június második felében kötött egy éves bérleti szerződést egy 3,5 milliárd forint értékű, 5 szobás, kétszintes luxusvillára  Dubaj pálmafa alakú szigetének egyik ágán – írja a Direkt36.

Az ingatlan bérleti díja egy évre 56 millió forintnak megfelelő dirham, ami mellett még 1,5 millió forintot emésztenek fel az egyéb költségek, mint például a takarítás, a szemétszállítás vagy az informatikai szolgáltatások díja.

A szigetnek ezen a részén az ilyen típusú villák mindegyikéhez tartozik legalább nyolc fürdőszoba, medence és saját tengerpart-szakasz is.

A Direkt36 által megszerzett iratok szerint az ingatlan 5 hálószobával rendelkezik, az alapterülete pedig 1242 négyzetméter. Öt nappal azelőtt, hogy Matolcsy Ádám kibérelte volna a villát, az a Future Holding tulajdonába került. A cég több szálon is kötődik a jegybankelnök fiához, ugyanis a kapcsolattartói adatoknál Matolcsy Ádám köréhez tartozó személyek elérhetőségei voltak megadva. A Future Holding egyébként több dubaji ingatlant is megvásárolt már.

Az nem világos, hogy Matolcsy jelenleg is bérli-e az ingatlant, ahogy az sem, hogy az most pontosan kinek a tulajdonában van. Matolcsy Ádám a Direkt36 kérdéseire érdemben nem válaszolt, de annyit közölt, hogy 2021-ben elköltözött Magyarországról.

Forrás: Direkt36


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom