Még szebb volt fiúk!

Bánó András 2021. június 19. 18:00 2021. jún. 19. 18:00

Amikor néhány napja Szép volt fiúk! címmel megírtam első cikkemet a válogatott portugálok elleni vereségéről, több kommentelő finoman szólva elküldött melegebb éghajlatra, hogy mit papolok én hősi helytállásról, miért nem nézem az eredményjelzőt, amelyen az áll: Magyarország-Portugália 0-3.

Kíváncsi vagyok most a véleményekre. Ígérem, önfegyelmet tanúsítok, és ahogy eddig sem válaszoltam a megjegyzésekre, most sem fogok. Mindazonáltal tényként jegyzem meg, hogy az eredményjelzőn az állt: Magyarország- Franciaország 1-1!!!

Igen, nem kaptunk ki a világbajnok francia csapattól, pedig azt gondolom, hogy a meccset nézők tömege a 90 perc előtt egy lyukas garast sem adott a döntetlenért. Reálisan nem lehetett ezzel az eredménnyel számolni, hiszen a világbajnok franciáknál a játékosok többsége hétről-hétre olyan küzdelmekben méreti meg magát, mint a La Liga, a Premier League vagy a francia bajnokság. 

Eurómilliókat, tízmillió eurókat érnek a futball nemzetközi börzéjén ezek a francia játékosok, és csak egyedül Mbappé árfolyama több, mint az egész magyar válogatotté. Ennek fényében is nézzük ezt a végeredményt!

Szögezzük le azt is, hogy ismét tanúi lehettünk annak, hogy milyen hatalmas lelkesedéssel játszott ez a magyar csapat, hogy nem ismertek elveszett labdát, és a kapott gól előtti jelenetet kivéve, mindenki időben hátrafutott védekezni. Akkor nem, és ez egy francia találatot jelentett – sajnos. Itt szeretném felhívni az amúgy kiváló védő, Willi Orbán figyelmét arra, hogy ha a tizenhatoson belül érkezik egy labda a közelébe, még véletlenül se tegyen felé egy mozdulatot, mert vagy róla pattan be a lövés, mint a portugálok ellen, vagy ellenfélhez pattan, mint most Griezmann esetében. Amúgy ezt a mondatomat talán nem is kell komolyan venni, csak úgy kicsúszott belőlem meccsnézés közben.

Akit magasztalni szeretnék, az nemcsak Fiola, aki világbajnoki szintű gólt lőtt a világbajnoknak, és a számára adódott döntő helyzetben nem remegett meg a lába, másrészt Marco Rossi szövetségi kapitány, aki egy fantasztikus csapatot kovácsolt össze, és ez akkor is így van, ha a németek elleni meccs majdani eredményét még nem tudhatjuk.

Még szebb volt fiúk!