Még tíz nap, és kiderül, hogy kik a Tisza párt EP képviselői

HírKlikk 2024. június 16. 17:30 2024. jún. 16. 17:30

Mert kell egy csapat – csupán ennyit posztolt vasárnap reggel egy fotóhoz Magyar Péter a Facebook-oldalán. A Tisza párt alelnöke a következőket írta a 444.hu hu kérdésére válaszolva: „Tíz napon belül, a Néppárttal és a néppárti nemzeti delegációkkal folytatott tárgyalások eredményeként fogunk tudni végleges döntést hozni” arról, hogy kik lesznek a Tisza EP-képviselői” Azt is elmondta a portálnak, hogy csak később dől el, hogy kik ülhetnek be ősszel a fővárosi közgyűlésbe. Ismeretes, hogy a párt EP-listáján 12, fővárosi listáján 14 név volt, többen viszont mindkét listán is szerepeltek. A fővárosban végül 10, az uniós parlamentben 7 helyet szereztek.

Hétfőn mind a 26 listás ember Brüsszelbe repül. „Részt veszünk kedden a néppárti frakció ülésén továbbá tárgyalásokat folytatunk a jövőbeni potenciális partnerekkel is”, írta Magyar Péter.

A keddi néppárti frakcióülésen dől majd el, hogy a Tisza párt képviselőit felveszik-e a legnagyobb EP-frakcióba, amelyből már távozott  KDNP-s Hölvényi György. Magyarék csatlakozásáról Manfred Weber a Néppárt elnöke Budapesten azt mondta: nyitva van az ajtó a Tisza Párt előtt, de a döntést nem ő, hanem az Európai Néppárt frakciója hozza majd meg.

Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund elemzője szerint idővel a Néppárt teljes jogú tagja lehet a Tisza Párt. A tagság jól kommunikálható erőforrás lehetne Magyar számára, hiszen elmondhatná, hogy a konzervatív európai jobboldal, amely a Fideszt kivetette, őket tárt karokkal várja. A mérsékelt, konzervatív szavazók számára ez egy fontos üzenet – írja a 444.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom