Megfenyegették Hosszú Katinkát

HírKlikk 2018. november 9. 10:26 2018. nov. 9. 10:26

A FINA jelezte, hogy aki elindul az ISL nyitóversenyén, az szankciókra számíthat. A torinói versenyre a hírek szerint Hosszú Katinka is benevezett.

Hosszú Katinka, több olimpiai bajnok és világbajnok is eltiltásra számíthat, ha decemberben elindul a FINA által el nem ismert International Swimming League (ISL) nyitóversenyén – írja az Index az Insidethegames cikke alapján.

Az elvilleg december 20-án, Torinóban rajtoló ISL ötletét már korábban bedobták, a nemzetközi szövetség (FINA) nyáron figyelmeztette is 209 tagországát, hogy ne működjenek együtt a nemzetközinek nevezett verseny – ami a világkupa riválisa lehetne – szervezőivel.

A FINA állítólag az is jelezte, hogy akik elindulnak ezen a versenyen, szankciókra számíthatnak.

Az Olasz Úszószövetség és az Európai Úszószövetség elnöke, a FINA vezető testületének a tagja – korábban a FINA-elnökségre aspiráló, de azt elbukó – Paolo Barelli nem sokat törődött a figyelmeztetésekkel, ő áll a december 20-ára tervezett ISL verseny szervezőbizottsága élén, lévén állítja, a meghívásos versenyük az európai szövetség és a FINA szabályainak nem mond ellent.

A torinói versenyre a hírek szerint már több mint hetven klasszis úszó bejelentkezett, mint Hosszú Katinka, a 100 méter mell világcsúcstartója, a brit Adam Peaty, vagy a dél-afrikai olimpiai bajnok, Chade le Clos.