Megint állami tulajdont adott el a kormány, feltehetően a reptér vásárláshoz kell a pénz

HírKlikk 2023. november 21. 14:55 2023. nov. 21. 14:55

A magyar állam 10 százalékra csökkenti (eddig 45 százalékos) tulajdonrészét a Vienna Insurance Group biztosítócsoport magyarországi üzletágában, az együttműködés stratégiai keretek között folytatódik – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A tárca közleménye szerint szerződést írt alá a magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., valamint a Vienna Insurance Group (VIG) biztosítócsoport a magyar VIG-társaságokban eddigiekben meglévő kisebbségi állami, 45 százalékos tulajdonrész 10 százalékosra csökkentéséről – írja az Index.

A közlemény szerint a magyar állam – az Alfa Biztosítót és az Union Biztosítót is magában foglaló – piacvezető magyar holding kisebbségi tulajdonosaként továbbra is támogatja a biztosítási szektor mint stratégiai fontosságú ágazat fejlesztését, versenyképességének és teljesítményének további növelését.

Azt is közölték, hogy az állam így „finanszírozási forrásokat tud előteremteni egyéb stratégiai fontosságú eszközök megszerzéséhez" – amivel a minisztérium a reptér megvételére célozhat, ahogy az korábban az Erstében lévő részesedés értékesítésénél is történt.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom