Megkezdi a tűmentes oltások beadását a Heim Pál Kórház

HírKlikk 2024. október 14. 15:20 2024. okt. 14. 15:20

Elsőként kezdi meg Magyarországon a tűmentes oltások beadását a hemato-onkológiai betegeinek a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati ​​Intézet – közölte a kórház hétfőn.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány négyezer oltás beadásához biztosítja azt az orvostechnikai eszközt, amely teljes mértékben kiváltja és helyettesíti a hagyományos, tűvel beadott oltásokat.

„A program az ajánlott oltások beadásával kezdődik. Alkalmazásával jelentősen csökkenthető a tűtől való félelem, oldható a gyermekek oltás előtti szorongása" – írták.

„A daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek sok nehézségen mennek át a kezelés, során, éppen ezért a nagy rehabilitációt kérek, hogy az egyedi oltási rendjüket – legalább az ajánlott oltásokat –  a jövőben tűszúrás nélkül kapják meg egy olyan innovatív megoldásként, amely szinte fájdalommentes és amelyet elsőként alkalmazunk Magyarországon" – idézték a közleményben Nagy Anikót, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati ​​Intézet főigazgató főorvosát.

Az JET-injektor olyan tű nélküli eszköz, amely egy speciálisan kialakított felületen keresztül nagy nyomással juttatja a gyógyszersugarat a testszövetbe. A tűmentes megoldások használata nem újkeletű, azonban az orvostechnika most elérhető Európában, Magyarországon is – részletezték.

Mészner Zsófia gyermekgyógyász, infektológus, a The Mission Board on Vaccination in Europe tagja, a Heim Pál Országos Gyermekati Intézet módszertani igazgatója a közleményben kitért arra is, hogy „a magasnyomású JET-injekció beadása nagyon egyszerű, azonban az eljárás esetében is szükséges a megfelelő felkészülés. Először az egyéni oltási tervek alapján lesz lehetőség gyermekek számára, amely több alkalommal összesen 5-12 oltást jelent gyermekenként, fél milliliter adagos védőoltásra .

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány 6,2 millió forintos adománya lehetőséget teremt arra, hogy a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati ​​Intézet a jövőben az onkológiai betegei mellett súlyos krónikus betegségben szenvedő gyermekek számára is elérhetővé tegye a tűmentes oltásokat és egyéb injekciók beadását – áll a közleményben .

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom