Megmérgezhették az orosz tévést, aki élő adásban tiltakozott a háború ellen

HírKlikk 2023. október 13. 20:00 2023. okt. 13. 20:00

A francia ügyészség vizsgálja, hogy mérgezés áldozata lett-e Párizsban Marina Ovszjannyikova, az az orosz tévés, aki élő adásban ítélte el a háborút, ezt követően pedig el kellett menekülnie Oroszországból.

Marina Ovszjannyikova az orosz-ukrán háború kitörése után néhány nappal az orosz állami televízió híradójának élő adásában tiltakozott a háború ellen. A műsorvezető háta mögött feltartott egy transzparenst, amelyen a háború megállítását követelte és azt is ráírta: „Ne higgyetek a propagandának! Itt hazudnak nektek!” Ekkor csak előállították és pénzbírságot kapott.

Tavaly júliusban tüntetést szervezett a Kreml-nél, ekkor letartóztatták, majd házi őrizetbe helyezték. Ezután Franciaországba szökött a lányával együtt, a Riporterek Határok Nélkül segített neki elmenekülni Oroszországból. A napokban Moszkvában nyolc és fél év börtönre ítélték az orosz hadseregről szóló hamis információk terjesztésének vádjával.

Marina Ovszjannyikova csütörtökön kórházba került, mert hirtelen rosszul lett, amikor elhagyta párizsi lakását. Az újságíró úgy véli, megmérgezték. A francia rendőrség átkutatta a nő lakását, ám ennél többet nem közöltek. A nyomozás jelenleg is tart – írja a Blikk.

Frissítés: Mégsem mérgezték meg az orosz újságírónőt

A francia RFI beszámolója szerint az Ovszjannikován végzett vizsgálatok nem mutattak ki mérgezést, vette észre a hvg.hu.

„Most már sokkal jobban érzem magam. A legtöbb vizsgálati eredmény megjött. Nincs mérgező anyag a véremben. Nem beszélhetünk tehát mérgezésről" - üzente a Telegramon.

Forrás: Blikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom