Megnyugtató, hogy Orbánék ennyire elbizakodottak és önhittek

Vásárhelyi Mária 2021. április 2. 14:59 2021. ápr. 2. 14:59

Az egyik oldalon bicskanyitogatóan gátlástalan, erkölcstelen, aljas dolog, hogy a kormány már most arra készül, hogyha esetleg elvesztené a választásokat, akkor azonnal kettős hatalom alakuljon ki az országban és az újonnan megválasztott kormány és parlament azonnal béna kacsává váljon, mivel minden eszközt és anyagi forrást jó időben kiszerveznek alóla.

Ezt a célt szolgálná az ország minden erőforrásának alapítványokba szervezése, mely alapítványok élén álló kuratóriumok tagjai örökre leválthatatlanok lennének és az új kormánynak semmiféle beleszólása nem lenne a vagyongazdálkodásba és működésbe. És persze a kuratóriumok minden tagja fideszes pártkatona. DE. A másik oldalról számomra megnyugtató is, hogy Orbánék ennyire elbizakodottak és önhittek.

Meg vannak győződve róla, hogy az ellenzéken és a Fidesz-maffián kívül, mindenki más annyira tehetségtelen és hülye, hogy tudomásul veszi ezt az első szótól az utolsóig törvénysértő helyzetet. És bíznak abban, hogy velük szemben az ellenzéknek hatalomra kerülése esetén is megköti a kezét a törvénytisztelet és nem mer majd a Fidesz által hozott, egypárti alkotmánnyal és a demokratikus jogelvekkel szemben meghozott törvényekhez nyúlni.

Igen a HÜBRISZ, ami minden diktátor vesztét okozza. Azt képzelik, hogy rajtuk kívül mindenki hülye és a saját javukra próbálják kihasználni az ellenfél jogállamiság iránti tiszteletét. Csakhogy az egypárti alkotmány és törvénykezés nem tartozik a jogállamiság fogalomkörébe, éppen ezért semmi tisztelni való nincs benne. És nincs olyan demokratikus kormány, amely elfogadna egy olyan csapda-helyzetet, amelyben a bukott hatalom megőrzi minden eszköz és forrás feletti uralmát. Aki ilyen hülyének és tehetségtelennek látja politikai ellenfelét, amely éppen megbuktatta, az nyilván elvesztette minden realitásérzékét, és teljesen elvakította az önhittség.