Mégsem kell augusztus elején felmérniük az iskoláknak, hogy mely tanulók szeretnének Pfizer vakcinát

HírKlikk 2021. július 28. 18:00 2021. júl. 28. 18:00

Haladékot kapnak az iskolák, így marad idejük augusztus 16-ig begyűjteni az igénylők nevét.

Mégsem kell augusztus elején felmérniük az iskoláknak, hogy a 12-18 éves diákok közül kik akarják beoltatni magukat a Pfizer vakcinával – tudta meg az InfoRádió.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke megerősítette a Népszava által közzétett információkat, miszerint az iskolák hétfőn levelet kaptak, amelyben azt kérték tőlük, hogy értesítsék a szülőket, lesz oltási lehetőség augusztus utolsó két napján. Emellett az iskoláknak fel kell mérniük az oltási igényeket, sőt, kialakíthatnak oltópontokat is, ahol az iskolaorvos adja be a Pfizer-oltást. Utóbbi helyett van lehetőségük az iskoláknak kérni olyan orvosi csapatot, amely helyben elvégzi az oltásokat.

Kedd délután azonban újabb értesítést kaptak az iskolák a tankerülettől. Visszavonták az igényfelmérésről szóló üzenetet és nem kell visszaküldeniük a létszámot meghatározó adatlapot.

„Bevallom, én ennek a hírnek örültem” – fogalmazott az elnök, aki szerint jelentős nehézséget jelent ilyenkor a diákok értesítése, hiszen sokan nincsenek is otthon vagy Magyarországon. A tanulók egyébként sem követik nyáron az iskola honlapját vagy a központi Kréta-rendszert, így az adatgyűjtés pontossága megkérdőjelezhető lenne.

Horváth szerint a legcélszerűbb az volna, ha augusztus 31-én és szeptember elsején – amikor a tanévnyitó ünnepségeket tartják –, a diákok személyesen jelezhetik igényüket, így egy sokkal pontosabb statisztikát lehetne létrehozni.

Jelenleg azonban az elnök úgy tudja, hogy augusztus 16. után kell felmérniük az igényeket, az oltás két napja pedig marad az eredeti tervek szerint, augusztus 30. és 31.

Forrás: InfoRádió