Mégsem támogatja Iványi Gáborék hajléktalan óvodáját a DM

HírKlikk 2023. október 20. 09:15 2023. okt. 20. 09:15

Iványi Gábor egyházi intézményének ajánlotta fel egy újranyitott üzlete bevételeinek egy részét a DM kozmetikai lánc még szerdán.

Az adományozás tényét a súlyos finanszírozási gondokkal küzdő Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) megerősítette a 24.hu-nak. Miután a lap a cégnél ennek részleteiről érdeklődött, közölték, hogy a támogatást elhalasztják.

A vegyiáruk és kozmetikai cikkek kiskereskedelmével foglalkozó multi üzletpolitikájának része, hogy boltnyitások kapcsán nem ritkán adományokat ajánl fel a bevételeiből. Ezek az akciók a cég adományozási stratégiája mentén jellemzően rászoruló családokat, kisgyermekes családokat és fenntarthatósági célokat támogatnak. Ezúttal azonban az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyik intézményére esett a választás.

A bolt péntek délután 4 és 5 óra között keletkező bevételét ajánlották fel az egyházhoz tartozó Wesley János Hajléktalan Óvoda számára.

A támogatás tényét szerda délután Iványi Gábor vezető lelkész is megerősítette, aki azt mondta: titkárságát levélben tájékoztatták a hírről, és köszönetét fejezte ki a vállalatnak.

 A cég később a 24.hu-nak megerősítette, hogy az üzletnyitás kapcsán a bolt „jótékonysági kasszás bevételéből” a Dankó utcai óvodát támogatták volna, de végül – mint kiderült – elálltak ettől. Indoklásként azt írták: „Az adományozás kapcsán különösen fontos a megbízhatóság és a transzparencia a számunkra. A kialakult helyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy az ügy tisztázásig a támogatást elhalasztjuk."

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom