Megsértette a DK a közös etikai szabályokat

HírKlikk 2021. szeptember 18. 14:55 2021. szept. 18. 14:55

Jász-Nagykun-Szolnok megyei 2. számú választókerületben a Demokratikus Koalícióhoz köthető formális és informális csatornák a Fidesz embereként akarja beállítani Kertész Ottót.

Megsértette a DK azokat az etikai szabályokat, amelyekre a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa Mozgalom rábólintott, és amelyek egyértelműen deklarálják: tilos nemtelenül lejáratni az előválasztási kampányban egymás jelöltjeit – állítja Kertész Ottó a Népszava beszámolója szerint.

A választókerület DK-s jelöltje Gedei József, akinek kampányembere számos alkalommal fideszesnek bélyegezte Kertész Ottót, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP közös jelöltjét. Emellett egy, a DK győzelmét sürgető Facebook-oldal azt fejtegeti, hogy Kertész Ottó a választókerület fideszes képviselőjének társaságában vett át egy kitüntetést Nagy István agrárminisztertől.

Az átvett Magyar Arany Érdemkeresztet Kertész Ottó az állatorvosként átdolgozott élet elismeréséért kapta.

„A kitüntetés után egy prominens fideszes hozta a kutyáját hozzám és közben mondta, reméli most már őket fogom támogatni, hiszen kitüntettek. Ugyanazt mondtam neki, mint a mostani ellenem kampányolóknak: egy frászt. Én nem váltogatom sem a nézeteimet, sem véleményemet” – deklarálta Kertész Ottó, aki büszke arra, hogy nem folytat negatív kampányt.

Forrás: Népszava