Megszólalt az ördög ügyvédje – Máris töröltek egy Dézsi-videót a netről

HírKlikk 2020. január 17. 21:04 2020. jan. 17. 21:04

Nagyon megmozgatja a győri polgármesterválasztás a város korábbi első számú vezetőjének megbuktatásában kulcsszerepet játszott titokzatos, az ördög ügyvédje néven futó valaki(k)et: a Facebook profilra ismét sűrűbben kerülnek fel posztok, amelyekben az a közös, hogy a Fidesz jelöltjéről igyekszenek lerántani a leplet. A mai bejegyzés dr. Dézsi Csaba András alapítványa kapcsán tesz utalgatásokat, s egy linket is tartalmaz egy olyan videóhoz, amely a kardiológus életkörülményeit is bemutatja. Ám a cikk írásakor még megtekinthető videót menet közben elérhetetlenné tették.

„Íme Dézsi és az egyik 4,5 millió forintos papagája. Vajon összeműtötte vagy összelopta az árát?” – így indul a papagájos képpel illusztrált poszt, amely azt állítja, hogy a győri fideszes többség tavaly és idén is adott 20-20 millió forintot Dézsi „Szívkatéterezés Győr” nevű alapítványának. „Az alapítvány viszont – törvényi kötelezettsége ellenére – 2016 óta nem adott le beszámolót” – áll az írásban, amely felteszi a kérdést: „Van elég tisztesség Dézsiben, hogy nyilvánosságra hozza, mire költötték az elmúlt években azt a rengeteg támogatást, amit cégektől, magánszemélyektől, az önkormányzattól kaptak? A bankszámla-kivonatok nyilvánosságra hozatala első lépésként megteszi”.

A törölt video

A rövidke poszt végén található egy link, amely egy, a YouTube-on fellelhető – 2018 decemberében a Győr Plusz TV által forgatott –, hatperces filmecskéhez vezetett, amely bemutatja a papagájszeretetéről is ismert kardiológus madarait, reklámot csinál az általa írt és kiadott mesekönyvnek, s nem mellesleg bepillantást enged abba, milyen  körülmények között él ő, a családja és a papagájai.

Mindezt azonban csak múlt időben. Ugyanis a filmet már többször, több helyről törölték. Eredetileg megtekinthető volt Dézsi privát Facebook profilján is, ám azt a kardiológus a héten törölte, miután – ahogy  mi is beszámoltunk róla –, néhány nappal korábban egy olyan kampányvideót tett fel, amelyet akkor készített, amikor kora reggel beérkezett a kórházba, miután riasztották egy szívinfarktusos beteghez.

A YouTube-on egészen ma késő délelőttig még megtekinthető volt azonban a video, amely – e cikk írása közben – elérhetetlenné vált a YouTube-on. „Ez a video privát” – olvasható ott, ahova a link elvezet.

Ahol még fellelhetők Dézsi „nyomai”

A Facebookon azonban továbbra is ott van a privát Dézsi, csak éppen nem a saját, hanem két papagája – Gerzson és Panka – jogán. Ez az a két papagáj, amelyről könyvet írt a kardiológus, s amelynek a főszereplője – a két madár mellett – ő maga és a felesége. Mind a négyen szerepelnek is azon a freskón, amelyet „a papagájok” adományoztak a győri kórház gyermeksürgősségi osztályának. A két madár Facebook profilja még elérhető, ám a www.drdezsi.hu webáruház már nem – legalábbis rákattintva az olvasható, hogy fejlesztés alatt áll.