Megszünt a Klubrádióban Köves Slomó műsora, amelyet a 168 Órától kirúgott Rózsa Péter vezetett 

HírKlikk 2020. október 3. 19:00 2020. okt. 3. 19:00

Végleg kivonul a baloldali sajtóból a Köves Slomó vezette Magyarországi Izraelita Hitközség (az EMIH).  Az egyházi vezető – akit sokan Fidesz-közelinek tartanak – a betegesen gyanakvó légkörrel magyarázta a döntést. Portálunk információja szerint, Köves nemcsak a Klubrádióban megszerzett részvényeitől, és a 168 óra tulajdonlásából száll ki, hanem megszűnik a Klubrádióban a „Csak semmi majré” című műsora, amit egyébként a 168 Óra kirúgott főszerkesztőjével közösen vezetett.  

„Szó sincs arról, hogy az Egységes Izraelita Hitközség a Fidesz kezére akarná játszani a 168 Órát, vagy a Klubrádiót! Mindössze az történt, hogy az egyház megszabadul tulajdonrészétől, mert a két orgánum segítségével nem tudja céljait megvalósítani” – nyilatkozta a Heti Világgazdaságnak Köves Slomó egyházi vezető. Akinek egyébként a „Csak semmi majré” című műsora a továbbiakban szünetel, illetve megszűnik a Klubrádióban. 

Az eset pikantériája, hogy Köves Slomó neveztette ki Rózsa Pétert a 168 Óra főszerkesztőjének, majd amikor a nagymultú lap Milkovics Pál kezébe került, és az új tulajdonos menesztette Rózsa Pétert, Köves a kisujját sem mozdította meg érte. Ezt követően szüntetik meg a rabbi klubrádiós műsorát, amit egyébként évekig Rózsa Péter vezetett. Jelenleg már csak azok az ismétlések mennek, amelyekben Köves meg sem szólal. 

Az EMIH vezető rabbija, Köves Slomó, az egész folyamatot azzal magyarázza, hogy hétszáz millió forinttal támogatták a két szerkesztőséget, de a betegesen gyanakvó légkör miatt, saját céljait nem tudta megvalósítani. Ezért adták át a lap az irányítási jogait a Pesti Hírlap tulajdonosának, Milkovics Pálnak. Később a tulajdonába kerül a lap, illetve a Klubrádió kisebbségi részvénycsomagja is.  

Köves Slomó szerint, nincs oka kételkedni abban, hogy Milkovics a vállalásainak megfelelően, versenyképes sajtótermékké teszi a 168 Órát. Az újságíró azon kérdésére, hogy a rabbit nem tölti el aggodalommal az sem, hogy a lap körül már feltűnt a Habony Árpádhoz köthető Lokál egyik vezetője, tömör volt a válasz. A baloldali média eddig arról cikkezett, hogy az egész folyamat mögött a Fidesz áll, mégpedig azzal a céllal, hogy beszántsák, áthangolják a lapot. 

Már két éve az EMIH tulajdonába van a Sorsok Háza, amit azonban úgy tűnik, jövőre sem tudnak megnyitni. Köves ezt azzal magyarázza, hogy a komoly energiákat vont el annak kényszere, hogy a „nyilvánosság sokszor rosszhiszemű felvetésire” kellett reagálni. De a végül a Schmidt Mária négy év alatt összeállított programja helyett, a világ egyik legismertebb múzeumfejlesztő társasága fejezi be a holokausztnak emléket állító intézményt. Mindezt állami forrásból valósítják meg.