Megtelt a Kossuth tér, ellenzéki pártok tüntetnek

HírKlikk 2024. február 25. 15:55 2024. feb. 25. 15:55

Közvetlen köztársasági elnökválasztást követel négy ellenzéki párt. A Momentum, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és Párbeszéd Döntsenek az emberek az új köztársasági elnökről! Söpörjük ki Orbán pedofilhálózatát! címen hirdetett tüntetést vasárnap délután három órára a Kossuth-térre.

A Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd – ZÖLDEK közös ellenzéki demonstrációt tart ​​​​​a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett és a gyermekvédelem ügyében. Az eseményen az ellenzék vezető politikusai szólalnak fel. A Demokratikus Koalíció képviseletében Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a Momentum részéről Bedő Dávid országgyűlési képviselő, az MSZP-től Kunhalmi Ágnes társelnök, a Párbeszéd oldaláról pedig Szabó Tímea társelnök, a főváros képviseletében Karácsony Gergely főpolgármester mond beszédet.

Dobrev Klára

A felszólalók sorát Dobrev Klára nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy a „fideszes pedofil-hálózat a fejétől bűzlik." Dobrev szerinte vannak szörnyek, akik tönkre tudják tenni a gyermekeket, és ezek a szörnyek pontosan tudják, mit csinálnak, „ezt tanulták, azért teszik, hogy kielégítsék a perverz vágyaikat." Hozzátette, a bicskei otthonban lévő gyermekeket senki sem védte meg, „éveken keresztül rémálom volt az életük, elsősorban azért, mert akiknek védeniük kellett volna őket, azok „az undorító, mocskos, pedofil szörnyek oldalán álltak".

Dobrev Klára közölte azt is, hogy az utóbbi években szerinte egy egész hálózat dolgozott azon, hogy ezek a bűnök rejtve maradjanak, a gyermekek szenvedjenek. Szerinte ez az orbáni, fideszes, pedofil-hálózat.

„A fideszes pedofil-hálózat a fejétől bűzlik. Ennek a pedofil-hálózatnak az élén Orbán Viktor áll, ezt mondjuk ki" – magyarázta. Hozzátette azt is, hogy el akarják hitetni, hogy ennek az ügynek nincs köze Orbánhoz és Novákhoz. Dobrev úgy véli, ezt a hálózatot meg lehetett volna állítani, de minden egyes döntéssel a pedofil kéjencek szolgálatába álltak. „Ha az ő kutyájuk kölke, akkor lehet akár pedofil gazember is" – fogalmazott. 

Dobrev Klára szerint Orbán Viktornak mennie kell, Sulyok Tamás pedig csak egy „köztársasági elnöknek látszó személy". 

Mint mondta, „ezt a hálózatot nem lehet jogszabály-módosításokkal eltüntetni, pedig ő propagálja a szakpolitikát. Szerinte hiába módosítják a gyermekvédelmi törvényt, ha a hatalmasok az alaphelyzeten nem akarnak változtatni. „Itt Orbán rendszerének kell megbuknia, különben maradni fog a pedofil-hálózat" - jelentette ki. 

Dobrev Klára Sulyok Tamásról azt mondta, csak egy „köztársasági elnöknek látszó személy", aki szerinte egy mameluk, aki már bizonyított az Alkotmánybíróság élén. Viszont porszem került a gépezetbe: ritka nagy a kapkodás. Szerinte a Sándor palota portását is nagyobb körültekintéssel választják ki, mint a köztársasági elnököt. Majd úgy fogalmazott, hogy Orbán holnap elnökválasztási puccsra készül, ám ő ennek örül, mert úgy látja, hogy „kicsit remegnek a térdek."

A DK politikusa a beszédét azzal zárta, hogy 105 nap múlva választások lesznek, és szerinte arról kell meggyőzni az embereket, hogy vagy a pedofil-mosdatók, vagy a demokraták. Hozzátette: a cél az, hogy visszaszerezzék a gyerekek bizalmát, hogy őket meg tudják védeni – írja a HVG.

Szabó Timea

Szerinte a szabadságot most azt fenyegeti, hogy megengedhetővé vált köztörvényes bűnözőket kihozni a börtönből – idézi Orbánt a Párbeszéd egyik vezére.Orbán ezt Vásárhelyi János, a bicskei pedofil igazgató mellett állva mondta. Szerinte az állam pontosan tudta, hogy mi folyik a bicskei gyermekotthonban. Most, a kegyelmi ügy után világossá vált, hogy a szabadságot Orbán Viktor és az ő pedofil-hálózata veszélyezteti, hiszen ma Orbán az, aki köztörvényes bűnözőket hoz ki a börtönből. A Fidesz szerinte azt üzeni ezeknek az embereknek, hogy „ne félj, haver". Orbánt és a Fidesz pedofil-mosdatóknak nevezte, azt mondta, szégyelljék magukat.

Szabó közölte, Orbán Viktor rendszerében a pedofíliára van bocsánat. A miniszterelnök szerint Novák Katalin hibázott. Viszont Szabó feltette a kérdést: ha valaki hibázott, akkor az a büntetése, hogy jár neki a fizetés, a luxusnyugdíj?Szabó szerint a gyermekvédelmi szervezetekkel kell közösen benyújtani egy közös javaslatcsomagot. Szerinte több pénz kell jusson a gyermekvédelembe, béremelés, a jelzőrendszert kell fejleszteni. Tett egy külön ígéretet is: azt mondta, ő maga fogja végigjárni a gyermekotthonokat, és be fog számolni az ott tapasztaltakról.

Elmondása szerint Gulyás Márton felhívására több mint harminc levelet kapott, ezekre a gyermekvédelmi témában részletesen válaszolt.

Soha többé ne fordítsuk el az arcunkat a gyermekek szenvedésétől – kérte a jelenlévőket.

Kunhalmi Ágnes

Én nem tudok olyan jó beszédet mondani, mint a Dobrev, meg a Szabó Timi! – mondta Kunhalmi Ágnes. A pedofil-ügy szerinte a rendszer lényegét mutatja meg. Egy nagyon súlyos morális és erkölcsi válságot mutat, amely pusztítóan hat az egész társadalomra és elpusztítja közös nemzeti morálunk utolsó minimumát is.

Az MSZP társelnöke úgy véli, egy nagyon súlyos morális és erkölcsi válságot mutat a pedofil-ügy, amely „pusztítóan hat az egész társadalomra és elpusztítja közös nemzeti morálunk utolsó minimumát is.” Majd úgy fogalmazott: „a vezetők félrenézése miatt nyúlkálhatott pici gyerekek bugyijába".

Kunhalmi kifejtette, szerinte Orbán Viktor tette pozícióba Novák Katalint és Varga Juditot is, most pedig lecserélik a politika kopórétegét, de a bűnösök hatalomban maradnak, akik pedig hallgatnak, azok cinkosok.

„Mi kell még ahhoz, hogy közösen változtassunk?” – tette fel a nagy kérdést Kunhalmi, majd úgy fogalmazott, nem fogad el érveket, ugyanis versenyezni egymással csak demokráciában lehet, de egy féldiktatúrában luxus az ellenzéki oldal versenye. Az EP-választás kapcsán elmondta, van tétje, ugyanis ha a fideszesek egy irányba szavaznak, az újabb kétharmadot jelent. Kunhalmi hozzátette: szerinte Orbán legyőzhető, ha összefognak, meglesz minden, amire vágynak.

Bedő Dávid

A Momentum frakcióvezető-helyettese azt mondta, a kegyelmi ügy még nincs lezárva, hiszen nem kaptunk választ a legégetőbb kérdésekre. Bedő szerint azért buktak le, mert kiderült az igazság, hogy a gyerekvédelem egy üres politikai termék.

Nem csak közvetlen elnökválasztást követelnek, hanem igazságot és bocsánatkérést az áldozatoknak, mondta.

Európai gyermekvédelmi hatóság felállítását kezdeményezi a Momentum, mondta Bedő.

Iványi Gábor

Elég lenne, ha azt mondanám, hogy mindenben egyetértek az előttem szólókkal és lemennék a színpadról - kezdte beszédét Iványi Gábor lelkész. Szerinte a nagy kérdés, hogy a gyermekeink remélhetnek-e tisztességes jövőt úgy, hogy a hatalmon lévők nem változnak. Szerinte nem mindenki vállalja a felelősséget, ilyen például Balog Zoltán, aki levele szerint változatlanul hisz K. Endre ártatlanságában. Feljött a halál az ablakainkba, hogy kipusztítsa a gyerekeket az utcákról – idézte Jeremiás prófétát a lelkész. Szerinte új rendszerváltásra van szükség: meg kell kérni Orbánt, hogy fáradjon ki a közéletből. Ha ez nem menne, akkor segítenek neki.

Távozzék, mert megcsúfolta mindazt, amiben hittünk – mondta Iványi. Majd azt mondta, legyen áldott Göncz Árpád emléke.

Fekete-Győr András

Hat évvel ezelőtt egy füstgyertyát dobtam a rendőrsorfal mögé. Azért, mert dühösek voltunk, mert a kormány éppen ránk akarta kényszeríteni a rabszolgatörvényt – mondta a színpadról Fekete-Győr András.

Dühösek voltak azért is, mert a rendőrök jogellenesen fújtak könnygázt a tüntetők szemébe. Akkor elmondása szerint azt érezték, hogy torkig vannak ezzel a rendszerrel. Azt gondoltuk, hogy a hatalom ennél már nem süllyedhet mélyebbre. Ma már tudjuk, hogy az Orbán-rezsimben mindig van lejjebb – jelentette ki.

A füst elszállt, a düh azonban maradt, és erősebb, mint valaha – magyarázta Fekete-Győr. Szerinte ő azon a hat évvel ezelőtti éjszakán vált a rendszer célpontjává, de nem áldozattá, azt a rezsim máshol talált magának. Magyarországon jogos közfelháborodás van, mert kiderült, hogy az orbáni állam nem működik, hiszen nem a gyerekeket, hanem a pedofilokat védik - mondta. Rettegnek attól, hogy lehull a lepel az Orbán családhoz ezer szálon kötődő pedofil-botrányról. A börtönnel fenyegetés azonban Fekete-Győr szerint nem téríti el őket, hanem megerősíti őket, hogy a jó úton haladnak.

Fekete-Győr arról beszélt, hogy most bilincsben viszik el az embereket, őt éppen börtönnel fenyegetik, bár két bíróság is kimondta, hogy ő nem követett el bűncselekményt, de másokat erre bátoríthatott, bár az nem derült ki, hogy kit és mire bátorított.

A pedofil-botránnyal kapcsolatban azt mondta, a felelősöknek utána fognak menni, és a kormánnyal szemben ők nem kegyelmeznek nekik.

Szerinte a kormány akár börtönbe is zárhat ellenzéki politikusokat, de egyetlen dolgot elvesztettek: a bizalmat az ország vezetésére.

Varju László

Varju elmondta: elnöki kegyelemmel engedtek szabadon egy bűnözőt, így Orbán rendszere az igazságot határozatlan időre hatályon kívül helyezte.

Varju szerint ezek a fehérgalléros bűnözők védelmezik a pedofil-hálózatot, és választják ki azokat a bírókat, akik elítélik az ellenzéki országgyűlési képviselőket.

Felidézte, amikor a rabszolgatüntetések idején bementek a „pártállam tévéjébe”. Mint mondta: védekezett minden erejével, amikor végighúzták a padlón, ehhez képest őt ítélték el. Ám a bicskei gyerekeknek nem volt lehetőségük védekezni, mondta.

Igazságot akarunk! – jelentette ki.

Végül Karácsony Gergely lépett színpadra.

Ez a botrány nem a rendszer hibája, hanem a rendszer maga - jelentette ki Karácsony. Szerinte ebben az országban kegyelmet kapnak a haverok, oligarchák, a „vejedelem", sőt, ha rajtuk múlna, akkor még Putyin is kegyelmet kapna. Szerinte Orbánék a nihilizmust meghosszabbították Bicskéig, a morálnak már rég vége. 

Reménytelen helyzetben lévő emberekkel a kormány nem foglalkozik – idézi a miniszterelnök szóvivőjét, és azt mondja, ez a véletlenül őszinte mondat áll majd a rendszer fejfáján. Ő is azt mondja, a történtek a rendszert magát jelentik.

A morál nem most veszett el, annyi történt, hogy a nihilizmust meghosszabbították Bicskéig.

Brüsszeli traktorosnak kell lenned, hogy a magyar miniszterelnök meghallgasson – mondja ezután, kontrasztként felsorolva a teljes szociális szektort, a fogyatékkal élőket és az egyedülálló anyákat.

A főpolgármester azt mondta, érti a tömegek dühét, azt is, hogy miért vannak most kevesebben, mint akár múlt pénteken. De ennek ellenére, szerinte szükség van a pártokra. Van mit tenni, most kell mit tenni, most is el kell mennünk szavazni – mondta.

A Himnusz közös éneklésével ért véget a rendezvény.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom