Mengyi felesége harmincezerért bérel egy 75 m2-es lakást a Várban – rezsivel együtt

HírKlikk 2020. április 4. 15:52 2020. ápr. 4. 15:52

A Voldemortként is ismert kormánypárti politikus feleségének rezsivel együtt is csak 31.500 forintot kellett fizetni. A Dísz téri ingatlanhoz lakáscserével jutott hozzá.

Nem sokkal Mengyi Roland képviselővé válása után, 2010 nyarán jutott hozzá egy Dísz téri 75 négyzetméteres, két és fél szobás ingatlanhoz Mengyi felesége, aki akkor még előző férje nevét viselte – írja a Blikk. A polgármester az I. kerületben – a Várnegyedben – a fideszes Nagy Gábor Tamás volt.

A lap közérdekű adatigényléssel jutott hozzá a dokumentumokhoz. Ezekből kiderül, hogy a bérleti díjat havi 19,7 ezer forintban állapították meg, de rezsivel együtt is csak 31,5 ezer forintot kellett fizetni.

A Blikk megjegyzi, akkoriban piaci alapon nyolc-tízszer ennyibe kerülhetett egy hasonló méretű ingatlan bérleti díja a környéken, mostanában pedig már 650 ezer forintért hirdettek a Dísz téren egy pontosan ugyanakkora, 75 négyzetméteres lakást.

A költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt négy év jogerős börtönbüntetésre ítélt ex-fideszes ex-országgyűlési képviselő, Mengyi, idén januárban kezdte meg az ítélet letöltését.