Mészáros Lőrinc is ezüstérmes

HírKlikk 2021. május 10. 08:19 2021. máj. 10. 08:19

Persze nem a pályázatokon – ott Orbán haverja mindig aranyérmes –, hanem a fociban. Az 1800 lelkes Felcsút csapata történelme legjobb eredményét elérve, második lett az NB I-ben.

Csak irigykedni tudnak a felcsúti futballcsodára olyan nagy múltú csapatok, mint a másodosztályban küzdő Vasas és a Debrecen, az első osztályból idén kieső Diósgyőr, vagy a kiesés ellen harcoló Honvéd – írja a 444.

Mindenki tett a sikerbe. Amikor tavaly meglett a csapat első NB I-es érme, akkor addig még mindössze 68,4 milliárd forint vándorolt a felcsúti fociba. A járványválság sem tudta megakasztani a felcsúti foci szédületes gyarapodását, hiába maradt el a pár száz néző miatt várható jegybevétel.

Mindenki úgy érezheti, hogy részese a parádés eredménynek, akár neki is járna egy érem. Az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) 3,85 milliárd forintos eredménnyel zárta 2020-at, a saját tőkéje pedig 32,93 milliárd forintra gyarapodott. Mindez jelentős részben annak köszönhető, hogy Orbán alapítványa annyi pénzt kapott az államtól 2020-ban, mint még soha.

Tavaly összesen 7,5 milliárd forint közpénzt költöttünk a felcsúti fociakadémiára, vagyis átlagban mintegy napi 21 millió forintot fordított az ország az intézmény boldogulására. Ráadásul a felcsútiak bevételeit a magyar gazdaság szereplői tavaly kiegészítették további 1,67 milliárd forint adománnyal.

Az azért érdekes látvány volt, hogy az egyik ezüstérem a díjátadó ünnepségen Mészáros Lőrinc nyakában volt.

Forrás: 444.hu