Mészáros Lőrinc az osztrák futballba is beteheti a lábát

Föld S. Péter 2020. július 31. 10:24 2020. júl. 31. 10:24

Az osztrák SV Mattersburg futballcsapatnál három lehetséges vevő is feltűnt, az egyik Mészáros Lőrinc.

Nehéz helyzetbe került az osztrák SV Mattersburg futballcsapata. A Commerzialbank csődje miatt, több szponzora is súlyos anyagi veszteségeket szenvedett, így a jövőben nem tudja támogatni a csapatot. A klub azonban ennek ellenére is vonzó befektetésnek ígérkezik – legalábbis erre lehet következtetni, mert három lehetséges vevő is feltűnt a horizonton. Dagadhat a keblünk a büszkeségtől, mert közöttük van honfitársunk, Magyarország egyik leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc is.

Mészáros Lőrincnek – a Felcsút mellett – van már egy másik futballcsapata is, mégpedig Horvátországban. Az egykori gázszerelő az NK Osijek többségi tulajdonosa, de úgy tűnik, az ausztriai terjeszkedésben is lát üzletet, különös tekintettel az SV Mattersburg jelentős utánpótlás-bázisára, valamint a Bundesligában szereplő felnőtt játékoskeretre.

Hogy sikerül-e nyélbe ütni az üzletet, még korántsem biztos. Mészáros Lőrincnek ugyanis ezúttal versenytársai is akadtak. Egyikük az egykor a klubban játszó bosnyák hátvéd, Nedejko Madic energiaiparban utazó apósa, a másik pedig egy kínai-amerikai befektető, Chien Lee, akinek több futballklub is a tulajdonában van, így az SV Mattersburg megvásárlása beillene a portfoliójába.

Hogy végül melyikük lesz a befutó, az még a jövő zenéje. Főleg, hogy a hír értékét némiképp csökkenti az információt közlő Der Standardnak az a megjegyzése, miszerint a találgatásokból csak annyi biztos, hogy az SV Mattersburg vastag pénztárcával rendelkező megmentőre vár.