Miért néz minket hülyének Varga Judit?

Bánó András 2020. május 10. 07:42 2020. máj. 10. 07:42

Ki tudja, hová vetette volna a sors Varga Juditot, ha Trócsányi miniszternek nem adatik meg a lehetőség, hogy Brüsszelbe menjen uniós képviselőnek? Ha a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda társtulajdonosa maradt volna igazságügyi miniszter, hiába dekázott volna Varga Judit több mint 37-et, hiába húzta volna oly szépen a hegedűt a Szomorú vasárnapban, nem jutott volna egy darabig miniszteri bársonyszékhez.

Ő, aki eddig keménységéről és határozottságáról volt ismert, most új oldaláról mutatkozott be. Bebizonyította, hogy szervilis is tud lenni. Átképezte magát ugyanis Kövér László magyar hangjának, amikor interjút adott a Magyar Nemzetnek. Közölte ugyanis, hogy a házelnök csak a nők iránti tiszteletét fejezte ki, amikor Szabó Tímeáról beszélt.

Elevenítsük fel, mit is mondott a házelnök Bayer Zsoltnak az utóbbi nevét viselő műsorban: nincs annál elszomorítóbb, amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember – férfi létére –, ezért szánalommal tekint „ezekre a képviselőkre”, különösen azokra, akiknek személyi számuk 2-essel kezdődik.

Varga Judit szerint, a házelnök „a nők iránti tiszteletét fejezte ki, amikor arról beszélt, hogy nem szeretne egy nőt hozzá méltatlan helyzetben látni. Arra az eszményre utalt, hogy a nőket bizonyos, rájuk jellemző viselkedésformák miatt jobban tiszteljük”.

Alig hiszem, hogy Kövér László arra szorulna, hogy egyértelmű szavait Varga Judit próbálja megmagyarázni, és szalonképessé tenni. Ha valamit lehet tisztelni Kövér Lászlóban az az „ami a  „szívemen a számon” attitűd. Korábban sem korrigálta egyetlen mondatát, most sem tette.

Miért érezte Varga Judit, hogy meg kell szólalnia? Elképzelni sem tudom. Szervilizmusával Kövérnél akart jó pontokat szerezni? Ám az is homályos nekem, hogyan gondolhatta, hogy a tudatlanokon kívül, mást is meggyőzhet arról, hogy a házelnök kijelentései Kövér nők iránti tiszteletét fejezték ki.

Varga Judit szinte minden nap megfogalmazza, hogy Magyarországon sajtó- és véleményszabadság van, tehát ő nyugodtan elmondhatta mindezt. Ezek szerint, akkor én is kijelenthetem nyugodtan: ne nézzen minket hülyének az igazságügyi miniszter!