Mikola István és a Fidesz 20 éves hatalma

Nagy András 2018. április 5. 17:34 2018. ápr. 5. 17:34

„Ha négy évre nyerni tudunk és utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, 20 évre minden eldőlne ebben az országban...” - mondta Mikola István, Orbán Viktor helyettese még 2006-ban.

A Fidesz azóta is minden eszközzel küzd a határon túli magyarok szavazataiért. Milliárdokkal támogatnak kinti focicsapatokat, egyházakat, miközben itthon azért halnak meg emberek, mert nem kerülnek időben sorra a kórházak sürgősségi osztályain.

De nemcsak szimpla  szavazatvásárlással, hanem egyéb csalással is próbál előnyhöz jutni a Fidesz. Az RTL Klub Házon kívül című műsora most névvel és arccal is bemutatott egy családot, akiknek a házába a korábbi választások előtt a helyi fideszes polgármester 200 magyar-ukrán kettős állampolgárt jelentett be, cserébe állandó közmunkát ígért a tulajdonosoknak.

Így nem csoda, hogy Kispaládon az utóbbi években megháromszorozódott a lakosság, miközben a falvak elnéptelenedőben vannak az országban mindenütt, még a jobb helyeken is. A faluban találtak olyan családi házat, ahová száznál is több ukrán-magyar kettős állampolgár jelentkezett be, pedig sosem látta őket senki. A helyiek szerint ezek a „lakók” a vasárnapi választáson is szavazni fognak.

A műsor felvételeiből két nagyon súlyos hatalmi visszaélési gyakorlat is kiviláglik. Az egyik, hogy hogyan is működik a kistelepüléseken a „Nemzeti Megfélemlítés Rendszere”, azaz a fideszes kiskirályoknak kiszolgáltatott kisemberek közmunkával való zsarolása. A másik, hogy a Fidesz-KDNP ma már tényleg bármire, akár bűnözők ezreinek Magyarországra szabadítására is képes, ha a közpénzek lenyúlásáról és a közhatalom megtartásáról van szó.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért is felelős miniszterelnök-helyettes korábban az egyszerűsített honosítással való visszaélések kapcsán azt mondta: az egymillió új magyar állampolgárhoz képest az 5-6 ezer bűnöző befogadása csak elenyésző hibaszázalék.

A zakatoló voksturizmusról a nemzetbiztonsági bizottság elnökének is megvan a véleménye. Molnár Zsolt a Sztárklikk megkeresésére röviden úgy fogalmazott, „így már érthető, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes miért mondta, hogy néhány ezer bűnöző beengedése nem nagy áldozat”. A szocialista politikus szerint ma már tisztán látható, hogy az egyszerűsített honosítás a jelenlegi formában fideszes szavazatgyárként működik.