Molnár Zsolt: 2022-re kormányzóképes lesz az ellenzék

HírKlikk 2020. október 13. 08:11 2020. okt. 13. 08:11

A sikeres ellenzéki vezetésű városok: Szombathely, Pécs és Budapesten a Karácsony Gergely vezette koalíció be fogják bizonyítani, hogy 2022-re kormányzóképessé válik az ellenzék – mondta Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn.

Teszik ezt annak ellenére, hogy a kormány, ahol lehet, intézkedéseivel sújtja az önkormányzatokat, amelyek a koronavírus-járvány miatt, amúgy is jelentős jövedelemkiesést szenvednek el.

Persze a kormánypárti településekkel „fű alatt” megegyezik a hatalom, azok kompenzációt kapnak. S bár beszél a Fidesz az önkormányzatiság fontosságáról, tettei mégis azt célozzák, hogy az egyszemélyi vezetésnek ne legyen ellensúlya, „és itt az önkormányzatok útban vannak” – mondta Molnár.

Megerősítette: a 2022 es kormányváltás letéteményesei „kétségtelenül” a Szabad Városok Szövetsége, az ellenzéki önkormányzatok és Budapest főpolgármestere.

A köztársaságpárti koalíció számára nagyon komoly reményt adhat a 2018 óta folytatódó tendencia, hogy az időközi választásokon egyre szorosabbak az eredmények. Mohácson is több mint 40 százalékot ért el a köztársaságpárti szövetség, Borsodban vasárnap már 46 százalékot.

„A mai 46, az holnap 51 százalék lehet” – emelte ki Molnár, hozzátéve: egyetért Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével, aki szerint 45 százalék körüli választási részvételnél már egészen mások az esélyek, a lehetőségek, sőt, a tét is.

Országgyűlési választáson, ahol a választási hangulat is meglesz, a „csatatér választókerületeket” megnyerheti az ellenzék – jelentette ki.

„Jónak látom a kilátásokat. Nincs alternatívája az együttműködésnek” – szögezte le.

Bíró László szerencsi jelölt 46 százalékos vasárnapi eredményét nagyon jónak minősítette. Elmondta: mivel a választásra sajnálatos baleset miatt került sor, az kevésbé volt tervezhető, így az ellenzéki pártok úgy döntöttek: az augusztusi, visszatérőben lévő járvány közepette nem „erőltetik bele a menetrendbe” az előválasztást. S bár az MSZP-nek lett volna saját jelöltje, az ellenzéki együttműködés a jobbikos jelölt mellett sorakozott fel, mert a Jobbik volt a választókerület legerősebb pártja.

Molnár azonban kifejezte véleményét: a köztársaságpárti szövetség vissza fog térni az előválasztás mellett alkalmazott értéknyilatkozathoz, amelyet az abban résztvevő jelölteknek alá kell írniuk.

Azt mondta: az MSZP elnöke nem tudott Bíró állítólagos korrupciós ügyéről, ahogy tudtával más pártelnökök sem. Méltatlannak nevezte, hogy „üzengetésbe kezdjenek” Hadházy Ákos független képviselővel, aki az ügyről a választás után írt közösségi oldalán.

„Talán az a helyes, ha ezeket a vitákat belül folytatjuk le, és az ellenzék egymásnak semmilyen úton-módon nem üzenget a nyilvánosság előtt” – mondta Molnár.

Forrás: Hírklikk