Molnár Zsolt: az első csatát megnyertük, nem lesz tűzijáték

HírKlikk 2020. július 16. 14:04 2020. júl. 16. 14:04

A kupakszavazás győzedelmeskedett, „ha lassan is”, a kormány belátta, hogy jelen körülmények között, nincs helye tűzijátékra költeni közel 10 milliárd forintot. Költsék ezt a pénzt a Lánchíd felújítására és a fizetős strandok szabadstranddá tételére – mondta Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, csütörtökön, sajtótájékoztatón.

„Mi, szocialisták, felszólítjuk a magyar kormányt, hogy minél előbb intézkedjenek, hogy a 10 milliárd forint egy jelentős részét kapja meg a Fővárosi Önkormányzat a Lánchíd felújítására, valamint vegyék fel a kapcsolatot a szabad vizek mentén fekvő önkormányzatokkal, hogy a fizetős strandok idén szabadstranddá váljanak” – mondta.

Hangsúlyozta: tavaink, folyóink köztulajdonban vannak, a koronavírus-járvány pedig különösen indokolja, hogy legalább ebben az évben ne kelljen fizetni a szabad vizek mentén lévő strandokon. A kormány a kieső bevételért adjon az önkormányzatoknak kártalanítást, kompenzációt.

Az MSZP aktivistái csütörtökön aláírásgyűjtésbe kezdenek a fizetős strandok szabadstranddá tételéért, hogy a Balaton-partot ne lehessen beépíteni és hogy a vitorláskikötők továbbra is állami tulajdonban maradjanak.

Molnár kért mindenkit, aki találkozik a szocialista aláírásgyűjtőkkel a Balatonnál, a Velencei-tónál, a Tisza-parton, a Duna-parton és más szabad vizeknél, hogy írja alá az ívet, „megtisztelőnek” nevezve minden aláírást.

Megköszönte a budapestiek tízezreinek, hogy egy-egy műanyagkupak bedobásával elmondták a véleményüket, és a Lánchíd felújítását támogatták a tűzijáték helyett.

„Az első csatát megnyertük, tűzijáték nincsen. A második csatát is meg fogjuk nyerni, a Lánchidat felújítják, és egészen biztos vagyok abban, hogy előbb-utóbb újra lesznek szabadstrandok országszerte” – mondta.