Most Orbán szlovén barátját ítélte el a bíróság

Konczik Márton 2018. november 24. 08:44 2018. nov. 24. 08:44

Pénteken három hónapos feltételes szabadságvesztésre ítélte a celjei bíróság a szlovén jobboldali párt, az SDS elnökét, Orbán Viktor puszipajtását. A magyar miniszterelnök ugyanúgy ahogy Nikola Gruevszkinek, Jansának is kampányolt a szlovén országgyűlési választások előtt. Júniusban Manfred Weberrel együtt lengette a zászlót az SDS kampányrendezvényén, amin beszédet is mondott. Sőt, Janez Jansa is ott volt Nikola Gruevszki tavalyi Ohridban rendezett kampányrendezvényén, amin Orbán is. 

A 24.hu azt írja: Janez Jansát most amiatt marasztalták el, hogy 2016-ban azt írta a TV Slovenija két riporternőjéről, hogy "a nyilvános ház egyes Facebook-oldalai Evgenija C. és Mojca P. Š. kiszolgált prostituáltak olcsó szolgáltatásait kínálják."

Persze, amiért Szlovéniában felfüggesztett börtönbüntetés jár, azt itthon nyugodtan, büntetlenül meg lehet tenni. A múlt héten a PestiSrácok főszerkesztő-helyettese nevezte Kálmán Olgát fizetett prostituáltnak, és ahogy láthatjuk, igazából át sem ütötte a hazai ingerküszöböt...