„Most szedte ki a portás a karbantartót a liftből" – Napok óta lépcsőn hurcolják a betegeket a belgyógyászati klinikán

HírKlikk 2023. október 31. 08:25 2023. okt. 31. 08:25

Napok óta nem működik a lift a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinikáján: rejtett kamerás videófelvétel készült arról, ahogy hárman visznek a lépcsőn egy kerekesszékes beteget.

Minden emeleten felirattal jelzik, hogy rossz a lift, a lépcsőn pedig nagy a forgalom, hiszen a dolgozók és a betegek is ott közlekednek. Vannak, akik naponta többször megmásszák a lépcsőt.  Két-három naponta elromlik – mondta az egyik nővér, aki szerint a lifttel kapcsolatban azt mondták neki, hogy próbálták megjavítani, viszont külföldről kell hozzá alkatrész, ezért a héten már vélhetően nem is működik majd.

Egy daganatos betegséggel küzdő páciens azt nyilatkozta az RTL Híradónak, ha nincs lift, napi 90 lépcsőfokot kell ahhoz megtennie, hogy eljusson abba a terembe, ahol a kemoterápiás kezeléseit kapja. Ráadásul nem ez az első ilyen eset.

– Döbbentem vettem észre, hogy ismét rossz a lift. Ki van írva, hogy a lift jelenleg nem működik. Ott megtudtam, hogy tulajdonképpen nem jelenleg, hanem már napok óta nem. És bizony nekem más problémám is van, s mire felballagok a lépcsőn, igencsak kifulladok, de mindenkinek pihenésre van szüksége a lépcsőmászás után – mondta.

A Híradó megkeresésére a Semmelweis Egyetem hétfőn azt közölte, hogy a mai napon „a szakemberek megjavították” a liftet. Később, amikor már telefonon keresték meg őket, a következő választ kapták: Megint rossz lett... most szedte ki a portás a karbantartót a liftből. Arra a kérdésre nem érkezett válasz, mi az oka a lift gyakori meghibásodásának.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom