MSZP: a kormány ígéretei ellenére, nem akadálymentesítették a tatabányai vasútállomást

HírKlikk 2023. október 17. 12:45 2023. okt. 17. 12:45

Naponta több ezer embernek kell lépcsőznie a tatabányai vasútállomáson, mert a kormány ígéretei ellenére, nem akadálymentesítették az állomást – hívta fel a figyelmet az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden.

Gurmai Zita az MSZP Facebook-oldalán közvetített, a tatabányai állomás előtt tartott online sajtótájékoztatón azt mondta, ha Fidesz betartja az ígéretét és elkészül az állomás akadálymentesítése, nem kellene a szokásosnál is több embernek lépcsőznie.

Emlékeztetett arra, hogy az 1-es számú vasúti fővonalon pályafelújítást végeznek és az elköltött 32 milliárd forint ellenérem sem komolyabb állomásfelújítások nem várhatók, sem az, hogy a vonatok nagyobb sebességgel tudjanak közlekedni, pedig egy nemzetközi fővonalon 160 kilométer/óra lenne az elvárható minimum.

Az ellenzéki politikus közölte, a tatabányai vasútállomás peronjait az utasok csak egy felüljárón keresztül tudják megközelíteni. 2021-ben érkeztek arról hírek, hogy a peronok mellé ideiglenesen lifteket telepítenek félmilliárd forintért.

Hozzátette: ennek ellenére, a mai napig nem történt semmi az ügyben, liftek azóta sincsenek. A vasúti korlátozások miatt, most azoknak is meg kell küzdeniük a lépcsővel, akik eddig a nemzetközi járatokkal csak áthaladtak a vasútállomáson, ugyanis a felújítás miatt vonatpótló buszra kell szállniuk – jegyezte meg, úgy értékelve, ez az állapot tarthatatlan 2023-ban, egy nagy forgalmú megyeszékhelyen pedig különösen nem jelenthet megoldást.

Gurmai Zita szerint a kormányzati szándék is megvolt a beruházásra és még a jogerős építési engedélyt is kiadták.

Elmondta, írásbeli kérdéssel fordult Lázár János építési és közlekedési miniszterhez az ügyben, azt kérdezve tőle, hogyan látja a tatabányai vasútállomás akadálymentesítésének esélyeit.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom