MSZP: a tét nagy, nem vehetik vissza az önkormányzatokat!

HírKlikk 2024. január 29. 09:10 2024. jan. 29. 09:10

Az ellenzék teljes összefogásáért kezdett kampányba az MSZP. A párt társelnökei a legújabb videójukban azt mondják: a Fidesz legyőzhető, de ehhez mindenkire szükség van.

Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre társelnökök az MSZP Facebook-oldalán megjelent hétfői videójukban üzenik a választóknak és az ellenzéknek, hogy a Fidesz legyőzhető, de csak akkor, ha a teljes ellenzék összefog a választásokra.

A szocialisták a múlt héten jelentették be, hogy 100 ezer ellenzéki szavazó aláírását gyűjtik össze annak érdekében, hogy rávegyék az ellenzéki pártokat a teljes összefogásra. Az MSZP szerint az ellenzéknek nem csak az önkormányzati, de az európai parlamenti választáson is közös listát kell állítania, mert csak így lehet legyőzni a Fideszt.

Kunhalmi Ágnes a videóban emlékezetet: június 9-én, egy napon lesznek az európai parlamenti választások és az önkormányzati választások is. „Nem véletlenül rendezte így Orbán: mindkét választáson meg akarja verni az ellenzéket. A tét nagy, nem nyerhetnek az önkormányzatokban, pláne nem vehetik vissza Budapestet” – mondta a szocialista országgyűlési képviselő. Az MSZP-s politikus mindenkit figyelmeztetett: ha csak egyetlen egy párt kimarad a közös listáról Budapesten, azonnal közgyűlési többsége lesz a Fidesznek, amivel lényegében visszavették Budapestet. „Ez megengedhetetlen!” – tette hozzá a szocialista országgyűlési képviselő. Elmondta azt is, hogy pártja az európai parlamenti választásokon azért ajánl közös listát a demokratikus ellenzék pártjainak, mert nem üzenhetjük azt Európának, hogy Orbán megverhetetlen. „Csak együtt tudjuk a sok-sok szavazatot begyűjteni a Fidesszel szemben” – hangsúlyozta a szocialisták társelnöke.

Komjáthi Imre szerint a Fidesz legyőzhető, de csak akkor, ha együttműködnek az ellenzéki pártok. „Elég a sumákolásból, elég az ellenzéki pártok veszekedéséből, elég a taktikázásból! Nem a pártelitek érdeke számít, a ti, a választók érdeke a fontos, és az ország jövője a fontos” – mondta a szocialista országgyűlési képviselő a videóban. Bejelentette, hogy az MSZP kampányt indít, a következő két hónapban minimum százezer embert akarnak találni, akik a szocialistákkal együtt állnak ki a közös érdekért, az együtt indulásért, a Fidesz legyőzéséért.

Az MSZP-t meg lehet találni az utcákon, a tereken, a forgalmasabb helyeken és az mszp.hu/közösen oldalon is. „Tartsatok velünk, támogassátok kezdeményezésünket, hogy együtt győzzük le a Fideszt. Mert a Fidesz legyőzhető!” – üzenték az ellenzéki politikusok a videóban.