Náci propagandával támogatta a családbarát kormányt a pécsi KDNP

Föld S. Péter 2020. január 29. 15:40 2020. jan. 29. 15:40

A Szabad Pécs vette észre, hogy a KDNP pécsi szervezete milyen ötletes módon hirdetett náci propagandát. A családbarát kormány eszméjét támogatni kívánó kereszténydemokraták nagy buzgóságukban ugyanis egy igen kétes szellemiségű, leginkább nácinak nevezhető fotót találtak erre a legalkalmasabbnak. Az SS felirat azonban már nekik is sok lehetett, vagy legalábbis, gyanúsnak találták, ezért a Facebook posztjukon megjelentetett képen ezt már nélkülözni volt kénytelen az oldalukra látogató, nem nagyszámú közönség.

Aztán úgy gondolhatták, hogy ez a fotó még így – az SS felirat nélkül – is nagyon ciki, ezért utóbb az egészet eltávolították a Facebookról, s megpróbáltak úgy tenni, mintha soha nem is lett volna.

De volt. A pécsi KDNP által preferált kép felirata egyébként hevenyészett magyar fordításban a következő: A férfi a család védelmezője. A nő a család szíve. A gyerekek a család jövője. Férfi és nő természetes szövetségesek.

Nem tudjuk, mi történhetett, de bizonyára volt egy, a többieknél is okosabb illető a pécsi KDNP-ben, aki nagyon be akart vágódni a családbarát magyar kormánynál, és valamiért ezt a módját találta meg annak, hogy odafent észrevegyék: a Fidesznek nincs nála lojálisabb barátja a földkerekségen. Meg is találta az illető éceszgéber ezt a náci propagandaképet, de az egymás melletti két SS betűt kissé erősnek érezte, tartott attól, hogy odafent nem fognak felállva tapsolni az ötletnek.

Végül aztán az egészet eltávolították, de a szégyenteljes ostobaságot nem tudták semmissé tenni. Az Szabad Pécs éber figyelme megőrizte az utókor számára, hogy a pécsi KDNP szellemóriásai milyen morális magasságokban végzik felelősségteljes, családbarát munkájukat.