Nagykáta, a melegmentes övezet

HírKlikk 2020. december 1. 05:00 2020. dec. 1. 05:00

Magyarországon is van már LGBTQ-mentes övezet: Nagykáta település önkormányzata határozatban tiltotta meg az LGBTQ-propaganda terjesztését – írta számos más sajtóorgánum mellett, a Mannschafts Magazin.

Eddig ilyesmi csak Lengyelországban volt ismert, de úgy tűnik, most Magyarországon is kezdődik. A főleg melegekhez szóló svájci portál szerzője a határozatot a „Meseország mindenkié” című mesekönyv megjelenésével hozza összefüggésbe (amelyről a portál szintén beszámolt).

Emlékeztetett a cikk arra is, hogy Dunka Mijatovic, az Európa Tanács emberi jogi megbízottja éppen a múlt héten adott hangot aggodalmának a szexuális kisebbségek jogainak magyarországi megnyirbálása miatt. Az ország kikéri magának a külföldi bírálatot – írta a szerző, és beszámolt s George Clooney-val kirobbant vitáról.

A bírálók gyakran vetik a magyar kormányfő szemére, hogy országában leépíti a demokráciát, és korlátozza az alapvető jogokat, valamint a sajtó és a tudomány szabadságát. Jogvédők arról is beszámolnak, hogy Orbán a menekültek, vagy legutóbb az LMBTQ-emberek elleni gyűlöletkampányokból igyekszik politikai tőkét kovácsolni – mutatott rá a cikk, majd végül terjedelmesen ismertette Demeter Szilárd Origón megjelent írását, és az általa kiváltott tiltakozásokat. 

Forrás: Hírklikk