Nagyon kitüntetnék Müller Cecíliát

HírKlikk 2020. április 15. 21:16 2020. ápr. 15. 21:16

„A Honfoglalás 2000 Egyesület kéri, hogy a kormány méltányolja Müller Cecília kiemelkedő teljesítményét, és alkalomadtán a legmagasabb állami kitüntetés odaítélésével díjazza" – olvasható a szervezet közleményében.

Az atv.hu írta meg, hogy a Honfoglalás 2000 azért szeretné kitüntettetni az országos tisztifőorvost, mert „a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben rendkívül fontos a társadalom minden részletre kiterjedő őszinte, világos tájékoztatása, elkerülendő, hogy az álhíreket terjesztők miatt ne alakuljon ki pánikhangulat az emberekben".

Az egyesület szerint, máris észlelik az emberek, hogy Müllernek kiemelkedő szerepe van a veszély elleni küzdelemben, amelyet bizonyítanak a járványról nap mint nap közzétett adatok is.

A közlemény egyébként nem emlékezik meg a Wass Albertnek tulajdonított Márai-idézetről, de arról sem, hogy a tisztifőorvos sokáig a maszk viselésétől óvott a sajtótájékoztatókon, és hogy elsősorban a Fidesz-közeli sajtó kérdéseire válaszolt, a független média kérdéseit láthatóan kevésbé vette figyelembe.

A civil szervezet egyébként arra is kérte a közleményben a kormányt, hogy ne feledkezzen meg mindazok erkölcsi és anyagi elismeréséről sem – orvosok, egészségügyben dolgozók, kormányzati szervek és személyek –, akik tevékenységükkel közreműködnek a veszély elhárításában.