Napokon belül szavazhatnak Völner Pál mentelmi jogának függesztéséről

HírKlikk 2021. december 9. 12:49 2021. dec. 9. 12:49

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága várhatóan hétfőn fog összeülni, hogy a képviselők még idén szavazhassanak a plenáris ülésen a korrupciós ügybe keveredett volt miniszterhelyettes mentelmi jogáról.

Erről Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője számolt be a Facebookon.

A legfőbb ügyészség kedden közölte, hogy kezdeményezi Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint miniszterhelyettesként hosszú időn keresztül, rendszeresen alkalmanként 2-5 millió forintot kapott az őt megvesztegető Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

Mint arról mi is beszámoltunk, több ezer oldalnyi bizonyítékot, jórészt lehallgatási anyagokat gyűjtött össze a Nemzeti Védelmi Szolgálat abban a bűnügyben, amelyben az igazságügyi miniszter államtitkára is gyanúsított lett.

Kubatov szerint Völnernek a képviselőségről is le kell mondani, ha kiderül, hogy bűnös

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke ezt mondta az RTL Híradónknak, hozzátéve, hogy „ez a dolog még csak folyamatban van”.

Kubatovot arról is kérdezte az RTL, hogy Varga Judit igazságügyi miniszternek követnie kell-e államtitkárát, terheli-e őt is politikai felelősség a történtekért. Erre válaszolva, Kubatov azt állította, nem ismeri a minisztérium működését, ezért azt sem tudja megítélni, hogy Varga Juditnak van-e felelőssége az ügyben. A Fidesz alelnöke megpróbált inkább a Városházáról beszélni.