Navracsics Tibor: a szakképzés területén Magyarország Európa élvonalába került

HírKlikk 2024. május 23. 16:20 2024. máj. 23. 16:20

Az elmúlt időszak átalakításainak köszönhetően, a szakképzés területén mára Magyarország Európa élvonalába került – hangsúlyozta a Közigazgatási és Területfejlesztési miniszter a Veszprémi Szakképzési Centrum tanműhely-komplexuma csaknem 4 milliárd forintos fejlesztésének bejelentésén.

A 2020-ban életre hívott helyreállítási és ellenállóképességi alapból finanszírozott fejlesztések Magyarország pozíciójának további erősödését célozzák az uniós országok rangsorában – mondta Navracsics Tibor csütörtökön a veszprémi sajtótájékoztatón.

Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja szerint a siker titka a célok ambiciózus, közérthető megfogalmazása az itt élők érdekeit szem előtt tartva. Szerinte a képzés népszerűségét mutatja, hogy a városban van olyan technikum, ahol bizonyos szakokra tízszeres a túljelentkezés.

A Veszprémi Szakképzési Centrum ötven éves, 2200 négyzetméteres tanműhely-komplexumának felújítása során szigetelik a tetőhéjazatot, kicserélik a nyílászárókat, új műhelykapukat építenek be, a falakat szigetelik, felújítják a gépészeti és villamos hálózatot, étkezőt és konferenciatermet alakítanak ki és mintegy másfél milliárd forintból új eszközöket vásárolnak.

A felújítás révén az építőipari, épületgépészeti, fa- és bútoripari valamint a gépészeti szakmát elsajátító tanulók képzése a korábbinál magasabb színvonalon valósulhat meg. Hét intézmény több mint 5 ezer tanulója vehet részt az oktatásban – áll a helyszínen kiadott sajtóanyagban.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom