Négy magyar érem a Mesterséges Intelligencia Diákolimpián

HírKlikk 2024. szeptember 14. 18:20 2024. szept. 14. 18:20

Az első alkalommal megrendezett egyéni Mesterséges Intelligencia Diákolimpián (IAIO), négy magyar versenyző négy éremmel tér haza Rijádból.

Az UNESCO égisze alatt működő Nemzetközi Mesterséges Intelligencia Kutatóközpont (IRCAI) és a rijádi Nemzetközi Mesterséges Intelligencia-kutatási és Etikai Központ (ICAIRE) első alkalommal rendezett Nemzetközi Mesterséges Intelligencia Olimpiát

2024. szeptember 8-12 között Rijádban – Szaúd-Arábiában – versenyeztek a diákok, köztük négy magyar középiskolás. A ,megmérettetésen: 

  • Labancz Benedek (Kecskeméti Bolyai János Gimnázium 12-dik osztály) aranyérmet,
  • Christ Miranda Anna (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 12-dik osztály), valamint Szilágyi Balázs (Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium 11-dik osztály) ezüstérmet,
  • Ungár Vince (Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium 10-dik osztály) bronzérmet szerzett.

A magyar diákolimpikonok az ELTE Informatikai Kar és a Neumann Társaság – NJSZT együttműködésével készültek fel. A csapatvezetők Gulyás László és Takács Tamás voltak – számolt be az ELTE Informatika Kara közösségi oldalán.

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom