Négy településen is kilenc polgármesterjelölt indulna a választáson

HírKlikk 2024. május 15. 08:45 2024. máj. 15. 08:45

Négy településen is kilenc polgármesterjelölt indulna a júniusi választáson ~ derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalának, a www.valasztas.hu-nak az adataiból.

Az NVI adatai szerint a Baranya vármegyei Kölkeden és Nagydobszán, a Pest vármegyei Szigetszentmiklóson és a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Sényőn van a legtöbb, szám szerint kilenc nyilvántartásba vett polgármesterjelölt a júniusi önkormányzati választásra.

Nyolc olyan település is van, ahol nyolc nyilvántartásba vett polgármesterjelölt van: Budapest 18. kerület, Kalocsa (Bács-Kiskun vármegye), Kisharsány (Baranya vármegye), Eger (Heves vármegye), Öcsöd (Jász-Nagykun-Szolnok vármegye), Jobbágyi (Nógrád vármegye), Hencse (Somogy vármegye) és Kótaj (Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye).

Huszonöt településen hét polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba a júniusi választásra.

A 3177 település több mint egynegyedében, 853-ban azonban csak egy polgármesterjelölt indul a választáson. Öt évvel ezelőtt 913 ilyen település volt.

Öt évvel ezelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Hermánszegen volt a „rekorder", ahol kilenc jelölt indult. Nyolc jelölt volt öt településen (Zalatárnok, Őrtilos, Egyházasrádóc, Görcsöny, Királyegyháza).  

A választáson indulni szándékozó jelöltek május 6-án 16 óráig adhatták le összegyűjtött ajánlásaikat, ezek ellenőrzése után a választási bizottságoknak négy napon belül, vagyis péntek éjfélig kellett dönteniük a jelöltek nyilvántartásba vételéről.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom