„Néhány budapesti trógernek meglepő lehet, de jó anyagi körülmények között élő család vagyunk"

HírKlikk 2020. január 4. 14:57 2020. jan. 4. 14:57

A győri polgármesterjelölt, akit Borkai helyére helyezne a Fidesz, a városháza előtt, bő tucatnyi igen komor ötvenpluszos aktivista háttértömbjével megtámogatva, tegnap magyarázkodásnak is beillő sürgősségi sajtótájékoztatóján már az 50. másodpercben közölte: ő, mint „kijáró típusú polgármester” mennyi mindent elintéz majd a kormánynál.

Bár a jelen törvények állása szerint, mi még egyelőre úgy tudjuk, hogy a kiírt választást talán meg kellene várni s csak ennek eredményeként dől el, hogy ki a polgármester, ám dr. Dézsi Csaba András ezzel mit sem törődve, már előre megígérte, hogy a „kijárós, dzsentroid, urambátyámos” viszonyrendszer NER-kompatibilis hagyományát kívánja folytatni a továbbiakban is.

A PestiSrácok nevű kormánykitartott propagandafelület által sebtében összekalapált riportból megtudhattuk továbbá a jelölttől, hogy aki azt firtatja, miből telik neki 10 és 30 milliós luxusjárművekre, az „pesti tróger senkiházi”. Tette mindezt hirtelen felindulásból előre megszövegezett és kinyomtatott A4-es méretű papírokból felolvasva, ami lehangolóan jelzi, hogy a győri jelölt önálló gondolatait már most mások fogalmazzák és teszik az orra alá.

Konkrét válasz viszont nem érkezett a járműveit illető anyagi háttérrel kapcsolatban, amint arra sem, hogy miből telik – a luxusjárművek mellett – például többmilliós egzotikus papagájfarmra s ezek életterére kialakított közepes lakás méretét meghaladó üvegpavilonra.

Ehelyett szakmai pályáját taglalva, igyekezett megteremteni a hitelesség látszatát, ami – lássuk be – köszönőviszonyban sincs a közéleti feddhetetlenség igazolásaként.

Érvek helyett, a fenti kérdésekre a győri jelölt cinikusan annyit válaszolt önmagának és a háta mögötti aktivistatömbnek, hogy aki dolgozik, az fizetést kap, s itt igazat is kell, hogy adjunk a doktor úr bölcs megállapításának. Közel évtizede tapasztaljuk is, hogy ebben az országban igen sokan dolgoznak, amiért fizetést kapnak, amiből a hó végére gyakorlatilag a rezsiszámlájukat sem tudják kifizetni, nemhogy egy Porsche Cayenne terepjárót, alsó hangon 20 millióért. Köztük jeles szakorvosok ezrei, akik külföldre kényszerültek távozni, mert nem sikerült olyan jól jövedelmező állást találniuk egy Borkai-féle NER-városban, mint dr. Dézsi Csaba Andrásnak.

A győri jelölt a PS álriporteri kérdésére ezzel kapcsolatban annyit válaszolt, hogy egy Jaguar S Type típusú luxusautó, amit birtokol, használtan már 5-600 000 forintért megkapható, amint egy Porsche Cayenne típusú luxusterepjáró, amit birtokol, használtan kijön akár 2-3 millióból is.

Arról viszont már diszkréten egy szót sem ejtett, hogy ő mennyiért vásárolta ezeket a járműveket, arról sem, hogy miből vásárolta ezeket a járműveket és arról sem, hogy a vagyonnyilatkozatában feltüntette-e ezeket a járműveket.

Elődje, Borkai Zsolt is azzal mentegetőzött a menthetetlen ungabungavideó után, hogy saját pénzén ringott az Adrián és nézte a csík kólákat, amint a felesége is szerény pedagógusi fizetéséből kuporgatott össze többek között egy hétvégi luxuspanzióra és az azt kiszolgáló wellnessbirtokra – igen, ezt az érvelést már ismerjük.

Azt pedig ne feledjük, hogy dr. Dézsi Borkai polgármestersége alatt, mint fideszes képviselő, bukott elődje minden lényegi előterjesztését és döntését megszavazta, s ha nem tűntek fel neki a milliárdos korrupciógyanús machinációk, akkor az a baj, ha pedig feltűntek és úgy helyeselte, akkor ugye az a baj.

Érdekes öngólt lőtt a rövid álriportban a doktor úr, amikor azzal érvelt, hogy a Borkai előtti szocialista polgármester mellett, a ’98-as ciklusban problémamentesen el tudta látni az alpolgármesteri feladatokat, Borkai alatt viszont ezt már nem vállalta. Mindezt azzal magyarázta, hogy „valami vitája volt” fideszes elődjével – csak tán nem ő akarta magának a polgármesteri széket s ennek vesztével megsértődött...?  

Mindezek után, már éles szemmel meglátta, hogy a három hónapja botrányos szexpartijaiba és milliárdos korrupciós botrányok gyanújába bukó párttársa és polgármestere, Borkai Zsolt tevékenysége körül kialakuló kapcsolati háló – mint fogalmazott: „nem feltétlenül jó dolog”.

Doktor úr, a maga szíve sose’ fáj...? Ugyanis finoman szólva, nem túl jellemes dolog a bukása után belerúgni a már magatehetetlen ex-elvtársba, de ettől el nem tekintve is akad a melldöngetéssel két kis probléma: miért hallgatott minderről egészen 2020. január 3-áig, s miért szavazott meg mindent 2010-től Borkai bukásáig...?

Aki végignézi a „riportot” láthatja, hogy a győri Fidesz pánikba esett és a kapkodás eredményeként önnön jelöltjüket járatják le. Tanácsokat persze nem adnánk tróger senkiháziakként, de ne feledjük a bölcs dakota közmondást: nem elég hitelesnek látszani, de annak is kéne lenni.